Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye “dokunulmazlık” yanıtı: Kaldırmazsanız namertsiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve yargılanması isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye partisinin Bolu’daki kampında yanıt verdi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 4 Ekim tarihli yazılı açıklamasında "CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır" ifadelerini kullanmasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirme kapsamında Katarlılara satılmasını eleştirmeye devam edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bunu söylediği için dokunulmazlığının kaldırılmasının istendiğini ifade etti. 

CHP Genel Başkanı, "Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz" diye konuştu. 

Partisinin Bolu Abant'te düzenlediği kampta konuşan CHP'li lider, "Beka beka diyorlardı devasa orduyu Katarlılara teslim ettiler. Özelleştirme değil diyecekler ben biliyorum. 20 milyar dolarlık fabrikayı bedava 25 yıllığına veriyorsun. Bu ihale değildir vatana ihanettir. Mal bana ait fabrika bana ait. Çalışan işçilerin masraflarını da ben ödüyorum. Sen üret bana sat diyor. Anlayan biri varsa çıksın anlatsın" ifadelerini kullandı. 

“Beni susturmak istiyorlar biliyorum”

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, isim vermeden dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Bahçeli’ye cevap olarak yorumlanan şu açıklamayı yaptı:

Bunu söylediğim için rahatsızlar ben biliyorum. Bunu söylediğim için beni susturmak istiyorlar biliyorum. Bunu söylediğim için tehdit ediyorlar, ben biliyorum. Bunu söylediğim için 'dokunulmazlığınızı kaldıracağız' diyorlar.

Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz. Her yerde bunu söyleyeceğim.

Vatan sevgisi sıradan bir sevgi değildir. Vatan sevgisi eşittir hayattır. Biz yeri geldiğinde canımızı hayatımızı, vatanımız ve çocuklarımız için veririz.

Vatan bir askeri fabrikanın, bir yabancı orduya peşkeş çekildiği bir alan değildir. Biz buna isyan ediyoruz.

O nedenle konuşmamı engelleyecekler, istedikleri kadar engellesinler. Biz her yere, herkese ulaşmak ve anlatmak zorundayız.


“Konuşmamı Erdoğan dinlesin diye kısa kestim”

Kılıçdaroğlu, öğlenden önce yaptığı ilk konuşmasını kısa kesmişti.

Öğleden sonra ikinci konuşmada Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ilk olarak CHP’yle aynı günlerde Kızılcahamam’da yapılan AK Parti toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.Kılıçdaroğlu, ilk konuşmasını neden kısa kestiğini şöyle açıkladı:

Konuşmamı malum zat da dinlesin diye yarı da kestim. Çünkü hak diyoruz, adalet diyoruz kardeşlik diyoruz. Söylediklerimizi vatandaş da dinleyecek devletin en üst kademesi de

 

DAHA FAZLA HABER OKU