“Marvel filmleri sinema değil” diyen Scorsese’ye tepki: İzlemeden yargılıyor

Scorsese, Marvel Sinematik Evreni’ne ait filmleri izlemediğini söylemişti

Usta yönetmen Martin Scorsese'nin, Marvel Sinematik Evreni’ne yönelik "tema parkı" benzetmesine yanıt gecikmedi. 

Son projesi Irishman’e ilişkin Empire’a açıklamalarda bulunan Scorsese, Marvel filmlerine ilişkin de konuştu. Scorsese, “Bu filmleri seyretmiyorum. Denedim. Ama bu sinema değil. Dürüstçe söylemek gerekirse bunları benzetebildiğim en yakın şey oyuncuların tüm koşullara rağmen yapabileceklerinin en iyisini yaptıkları tema parkları. Bu, insanların duygularını, psikolojik tecrübelerini başka bir insana aktarmaya çalıştığı türden bir sinema değil” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scorsese’nin bu yorumlarına yanıt geldi.

Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) serisinin ve 2021’de vizyona girecek The Suicide Squad’ın yönetmeni, Avangers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve Avengers: Endgame’in yapımcılarından James Gunn’ın, Scorsese’nin yorumları karşısında hayal kırıklığına uğraması anlaşılabilir bir durum.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Gunn, Martin Scorsese’nin en sevdiği 5 yönetmenden biri olduğunu belirtti. Gunn, Scorsese’nin 1988 yapımı The Last Temptation of Christ adlı filmini izlemeyen kişilerin bu yapımı eleştirdiğini duyduğunda öfkelendiğine dikkat çekerek, “Şimdi o, benim filmlerimi aynı şekilde yargıladığı için üzgünüm” ifadelerini kullandı. Gunn sözlerini şöyle sürdürdü:

Dediğim gibi Scorsese’yi her zaman seveceğim ve sinemaya katkısından ötürü daima minnettar olacağım. Ve Irishman’i izlemek için sabırsızlanıyorum.

 

 

Charles Brandt’ın kitabı I Heard You Paint Houses’dan uyarlanan The Irishman'de Robert De Niro eski tetikçi Frank Sheeran’nı canlandırıyor. Film, Sheeran’ın hayatını ve yıllar boyunca işlediği birçok cinayeti ele alacak.

Film, Netflix’te 27 Kasım’daki prömiyerinden önce 1 Kasım’dan itibaren sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girecek.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU