Kılıçdaroğlu'ndan Hamidiye tepkisi: Su üzerinden bir toplum ayrışır mı?

CHP lideri: Su konusunda toplum bölünür mü? İstediğini içersin

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından bazı kurum ve kuruluşların belediye iştiraki Hamidiye'den su almaktan vazgeçmesine tepki gösterdi. CHP lideri, "Su bizim hayatımızın bir parçası su üzerinden bir toplum ayrışır mı? Su konusunda toplum bölünür mü istediğini içersin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu partisinin 27. dönem Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yaptı.

"Ekonomik kriz tüm ülkede hissediliyor"

CHP liderinin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Önümüzdeki seçimlerde de aynı inançla olacağız. Yaşanan ekonomik kriz bütün illerde derinden hissediliyor. Tarımın ağırlıkta olduğu yerlerde çiftçiler perişan. Her erteleme yeni faiz yükü getiriyor. Bu tablo vekil arkadaşlarımıza ayrıntılarıyla anlatılmış durumda.

Yaşanan ekonomik kriz bütün illerde derinden hissediliyor. Tarımın ağırlıkta olduğu yerlerde çiftçiler perişan. Her erteleme yeni faiz yükü getiriyor. Bu tablo vekil arkadaşlarımıza ayrıntılarıyla anlatılmış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Konya, 2 yıldır dışarıya göç veriyor"

Konya son 2 yıldır dışarıya göç veriyor. Bu bile oturup düşünülmesi gereken bir tablo. Gençler tarımdan kurtarıldı. Irak pazarının kapatılması yumurta fiyatlarına yansıdı. Anadolu’daki illerin büyük bir kısmı üretimden koparıldı. Elektrik ve doğalgaza zam vatandaşın sırtında daha büyük bir yük olarak ortaya çıkacak. Çok sayıda firmanın iflas ettiğini arkadaşlarımız raporlarında belirtiliyor. Adıyaman’daki işsiz sayısının 50 bin artması tam bir faciadır.

"Üretim plansız"

Soğan ve patates üreticileri , patates ve soğanı satacak yer bulamıyorlar. Çünkü üretim plansız. Suriyelilerin yoğun olduğu yerlerde işsizlik çok fazla. Vatandaşlar bunun Suriyelilerin gelip çok düşük ücretlerde çalışmasına bağlıyor.

Hamidiye su tartışması

Su bizim hayatımızın bir parçası su üzerinden bir toplum ayrışır mı? Su konusunda toplum bölünür mü istediğini içersin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU