Pizzacıdaki hayvan hakları protestosunda müşteri, vegan kadının yüzüne yumruk attı

"Tür ayrımcılığına birlikte karşı koymalıyız ama bazıları eşitlik ve adalet mesajımızı duymaya hazır değil"

Hayvan hakları savunucuları Birleşik Krallık'ta bulunan bir pizzacıdaki vegan eylem sırasında bir müşterinin aktivistin yüzüne yumruk attığını söyledi.

DxE hayvan hakları grubu üyeleri ellerinde döviz taşıyıp megafondan sloganlar atarak zincir bir restoranın Brighton'daki şubesine girerken kayda alındı.

Videoda öfkeli bir adamın protestocuların üstüne gittiği ve bir yandan "Buradakileri korkutuyorsunuz, defolun gidin" diye bağırırken bir yandan da genç bir kadını ittiği görülüyor.

Kadın ona meydan okumak için döndüğündeyse adam ona yumruk atıyor.

Diğer yandan, kadın bir müşterinin eylemcilerden biriyle konuşmaya çalıştığı sırada protestocuların "Bu yemek değil, bu şiddet" diye slogan attığı duyuluyor.

Sussex Polisi kavganın çeşitli restoranlarda meydana gelen başka olaylarla birlikte ihbar edildiğini doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir polis sözcüsü "Pazar akşamı Brighton'da çeşitli restoranlarda hayvan hakları aktivistlerini içeren ve protestocuların lokantalarda megafonla slogan attığı olaylar polise bildirildi. Bir işletmede protestoculardan birinin bir müşteri tarafından yumruklandığı, bir başka aktivistinse yere itildiği iddia edildi" dedi. 

Sözcü polisin olayı soruşturduğunu belirterek “Henüz hiçbir gözaltı yok ama suç teşkil eden eylemlerin gerçekleştiği tespit edilirse gerekli işlemler yapılacak" diye konuştu. 

DxE aktivistleri hayvan hakları bildirgesi kampanyasının parçası olarak kendilerini Brighton Belediye Binası'na da zincirledi.

DxE Brighton sözcüsü "Tür ayrımcılığına birlikte karşı koymalıyız ama bazıları eşitlik ve adalet mesajımızı duymaya hazır değil. Bugün bu mesajı zincir restoranların şubelerine taşırken şiddetli saldırıya uğradık. Şiddet tüketenlerin aynı zamanda şiddete bu kadar hızlı başvurması şaşırtıcı değil" dedi. 

“Tür ayrımcılığı" bir türün üyelerine, mesela insanlara, diğer türlerin üyelerinden ahlaken daha önemliymiş gibi davranılmasını içeren bir ayrımcılık şeklidir.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU