Marmara ile Ege'de sağanak yağış ve fırtına

İstanbul'da etkili olan yağmurun gün içinde durarak gece yeniden başlaması bekleniyor

Fotoğraf: AA

Marmara Bölgesi'nde etkili olan ve İstanbul'da da beklenen sağanak yağış gece saatlerinde yaşandı. Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle birçok yerde ağaçlar devrilirken sağanak yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu.

Birçok ilçe ve adreste vatandaşlar tarafından itfaiye ve belediye ekiplerine su baskını ihbarında bulunuldu. İtfaiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait ekipler, su birikintisi riski taşıyan yol ve bölgelerde önlemler alırken bazı bölgelerde trafik akışını yönlendirmeye çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakırköy Şükran Çiftliği Sokağı'nda fırtına nedeniyle bir araç devrildi. Belediye ekiplerince etrafı güvenlik şeridiyle kapatılan ağaç, ekiplerin çalışması sonucu bulunduğu yerden kaldırıldı.

İstanbul'un Anadolu yakasındaki Üsküdar, Ataşehir, Maltepe, Ümraniye ve Beykoz ilçelerinde de kuvvetli fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. 

Maltepe Zümrütevler Mahallesi Nazlı İlker Sokağı'ndaki 6 katlı bir binanın çatısı uçtu. Binanın alt katındaki galerinin önündeki park halindeki araçların üzerine düşen parçalar nedeniyle 5 araçta hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince müdahale edilerek tehlike arz eden parçalar temizlendi.

Kartal Uğur mumcu Mahallesi Ak Zambak Sokağı'nda da bir ağaç devrildi. Belediye ve itfaiye ekiplerince devrilen ağaç motorla kesilerek yoldan kaldırıldı.

Yağış ve fırtına nedeniyle trafik ekiplerinin de olası trafik kazalarına karşı ana arter ve caddelerde devriye görevleri sürüyor.

İstanbul’da yağmurun etkisini akşam saatlerinde kaybetmesi gece yeniden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın başlaması bekleniyor.

Manisa'da evleri su bastı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Yıldırım, Subaşı, Bozkurt ve Şehitler mahallelerindeki bazı evleri su bastı.

Sağanak nedeniyle oluşan su birikintilerinde bazı araçlar mahsur kaldı.

İtfaiye ekipleri, su tahliye ve temizlik çalışması başlattı.

Evlerini su basan vatandaşlar her yağmurda aynı sorunları yaşadıklarını dile getirerek, yetkililerden çözüm istedi.

Muğla'da yollar göl oldu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kentte sabaha karşı etkisini artıran gök gürültülü sağanak nedeniyle cadde, sokak ve yollarda su birikintileri oluştu. Bazı iş yerlerinde su baskını meydana geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgede çalışma yaptı.

Balıkesir'de AVM'yi su bastı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İlçede etkili olan sağanak nedeniyle Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere Aşıklar Köprüsü ve Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayan Gönül Yolu Köprüsü'nde biriken sular, yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı.

Aliçetinkaya Mahallesi,150 Evler Mahallesi ile Sarımsaklı ve Bilentur mevkilerindeki bazı evlerin bodrum katlarını su bastı.

İlçedeki bazı kırsal mahallelerin yanı sıra Çanakkale ile İzmir'i birbirine bağlayan E-87 yolu üzerindeki bazı ekili alanların da sular altında kaldığı belirtildi.

Sağanak, bir alışveriş merkezinde de su baskınına neden oldu.

İlçede etkili olan fırtına nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi önündeki bir elektrik direği ile Deniz Hudut Kapısı önündeki küçük süs ağaçları devrildi.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Ayvalık Belediyesi, itfaiye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve UEDAŞ ekipleri sağanak ve fırtına nedeniyle teyakkuza geçti.

Öte yandan Ayvalık Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mesut Ergin’in talimatıyla bir kriz merkezi oluşturuldu.

Tekirdağ'da yollar kapandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki kuvvetli yağış nedeniyle kapanan, Tekirdağ'ı Çanakkale'ye bağlayan D-110 kara yolu ulaşıma açıldı.

Rögarların tıkanması nedeniyle dereye ulaşamayan yağmur suyu, Tekirdağ'ı Çanakkale'ye bağlayan D-110 kara yolu üzerinden akmaya başladı.

Suyun, trafik akışını önlemesi nedeniyle yol ekiplerce ulaşıma kapatıldı.

Yaklaşık bir buçuk saatlik çalışma sonrası tıkanan rögarlar açıldı, dere yatağına ulaşan sağanak suları kara yolundan çekildi.

İlçede sağanak aralıklarla devam ediyor.

Çanakkale'de de kuvvetli yağış

Çanakkale’de etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

Yağmur sularının Çanakkale Boğazı'na aktığı kıyı kesimleri kahverengiye büründü.

Yağış ve fırtınanın ardından boğazda sis etkili oldu.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU