Ekrem İmamoğlu: Hamidiye su yok satıyor

Bazı kuruluşların ambargo uyguladığı iddia edilen İBB iştiraki Hamidiye Su ile ilgili İmamoğlu, “Satışlar arttı” açıklamasında bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin iştiraki olan Hamidiye Su’ya ambargo uygulandığı iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, “Hamidiye suyun satışları arttı. Yok satıyor” şeklinde yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Daha önce kutsal dedikleri suya bugün yaklaşımlarına gülüyorum”

İBB Başkanı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında İBB Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesi’ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Türk Hava Yolları’na (THY) bağlı Turkish Ground Service’in (TGS) Hamidiye Su ile anlaşmasını sonlandırmasına ilişkin, “Daha önce kutsal yerine koydukları bu suya bugün yaklaşımlarına gülüyorum” ifadelerini kullandı.

“Hamidiye suyu her gün içiyorum, bana gayet iyi geliyor”

İmamoğlu, THY’nin anlaşma ile ilgili kendileriyle irtibata geçip geçmediğiyle ilgili soruya ise “Benimle niye irtibata geçsin ki. Gülüyorum bu hallerine. Sebebini kendileri açıklasın bu benim işim değil. Ben her gün Hamidiye su içiyorum, bana gayet iyi geliyor. Bu işe katılan beyinlere şaşırıyorum. Bununla kime yaranıyorlar anlamıyorum. Hamidiye suyun satışları arttı. Yok satıyor” sözlerini kullandı.

"Haydarpaşa ve Sirkeci İstanbul halkınındır"

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri hakkında da konuşan İmamoğlu, ihale sonucunun 15 sonra belli olacağını aktardı.

İmamoğlu, “İhalenin ikinci aşamasına girip, pazarlığa dahil olacağız. Haydarpaşa ve Sirkeci için kararlılığımızı göstereceğiz. İBB ihaleye girsin, giremez açıklaması yapan ve bizi tehdit eden Devlet Demir Yolları sorumlularının motivasyonu neydi onu anlamak istiyorum. Bunu Ulaştırma Bakanı’nın derhal sorması lazım. Buraları 16 milyon insana hizmet edecek hale getireceğiz. Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkınındır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU