Filistin-Suudi Arabistan maçı işgal altındaki Batı Şeria'da oynanacak

Karar, daha önce Filistin’le oynadığı maçları üçüncü ülkelerde yapan Suudi Arabistan için bir politika değişiminin işareti olarak görülüyor

Suudi milli takımının birkaç gün içinde Batı Şeria'da olması bekleniyor (Reuters)

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu (SAFF), milli futbol takımının 2022 Dünya Kupası Asya elemeleri için Filistin’le karşı karşıya geleceği 15 Ekim tarihli maçı Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Faysal Hüseyin Stadı’nda yapacağını duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın, Genel Spor Kurumu (GSA) Başkanı Abdulaziz Bin Turki Al Faysal’dan alıntıladığı bilgiye göre, karar Filistin Futbol Federasyonu’nun maçı evinde oynama talebine cevaben alındığı kaydedildi.

Haberde, Filistin Futbol Federasyonu’nun “Filistin takımının diğer takımlar gibi evinde ve taraftarlarının karşısında oynamaktan mahrum kalmayacağından emin olmak istediği” belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu müsabaka, daha önce Filistin’le oynadığı maçları üçüncü ülkelerde yapan Suudi Arabistan için bir politika değişiminin işareti olarak yorumlanıyor.

Fas’tan ilk kez bir futbol takımı, işgal altındaki Filistin topraklarında dün sahaya çıkmıştı.

Kuzey Afrika ülkesinin en büyük kulüplerinden Raja Casablanca takımı, kendi evinde 1-0 kazandığı maçın rövanşında Filistinli Hilal Al-Kudüs’ü 2-0 mağlup etmişti.

Fas haber ajansı MAP’a göre, Raja Casablanca taraftar grubu içinde yer alan 28 kişinin işgal altındaki Batı Şeria’ya girişi “İsrailli işgal kuvvetleri” tarafından engellenmişti.

 

 

Faslı takımın taraftarları ilk maçta Filistin bayrakları sallayarak bu ülkeye desteklerini dile getiren tezahüratlarda bulunmuştu.

Öte yandan Filistin Futbol Federasyonu, Suudi milli takımının da ekim ayı içinde bölgeye ulaşacağını duyurmuştu.

Arap kulüpleri ve milli takımları, İsrail’den giriş için izin almayı gerektiren bir prosedür uygulandığı için geçmişte Batı Şeria’da futbol maçı yapmaya karşı çıkıyordu.

 

DAHA FAZLA HABER OKU