İspanya’dan İstanbul’a gelen kargo uçağı yakıtı bitince Ukrayna’da düştü, 5 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna'da yakıtı biten kargo uçağı, havalimanına 1 buçuk kilometre kala düştü. Uçakta bulunan 7 kişiden 5’i hayatını kaybetti

İspanya'nın Vigo şehrinden havalanan An-12 kargo uçağının, ikmal yapacağı Ukrayna’nın Lviv kentine inişe geçmesinden kısa bir süre önce yakıtı bitti.

Lviv Danylo Halytskyi Havalimanı ile bağlantı kuran pilot acil iniş için izin istedi. Uçak piste yaklaşırken havalimanına 1,5 kilometre kala düştü. Uçağın bir mezarlık ve stadyum yakınlarında düştüğü belirtildi.

Uçuş programına göre, İspanya'dan kalkan kargo uçağı, Lviv'de ikmal yaptıktan sonra İstanbul'a gidecekti 

5631480605113486.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Biri kargo görevlisi 7’si personel toplam 8 kişinin bulunduğu uçağın düştüğü bölgeye acil yardım ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Uçakta bulanan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Bakan Krikliy: Kötü bir cuma

Ukrayna'nın Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uçağın yakıt sorunu nedeniyle düştüğünü aktardı. Paylaşımına ‘kötü bir cuma’ diye başlayan Bakan Krikliy, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Mesajında ‘3 ölü, 3 yaralı ve iki kişi aranıyor’ diye yazan Krikliy, paylaşımının sonunda ölü sayısının 5’e yükseldiğini de aktardı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU