Erdoğan'ın BM konuşmasına teşekkür ilanı: 'Aynı çağda yaşamanın tarifsiz onuruyla...'

6 dernek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 74. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşması için Hürriyet ve Sabah gazetesine tam sayfa ilan verip teşekkür etti

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Eylül'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda, BM 74'üncü Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılışı'nda yer alıp Genel Kurul'a hitap etti.

Erdoğan yaptığı konuşmada İsrail'in politikalarını eleştirmiş, Keşmir sorununa dikkat çekmiş, "Dünya 5'ten büyüktür" söylemini tekrarlamıştı. 

Erdoğan'ın BM'de yaptığı konuşma ile ilgili Köln merkezli Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) ile Uluslararası Demokratlar Birliği, Frankfurt merkezli Center for Arts, Research and Education (CARE) ihle USap- Us Akademik Platform ve İstanbul merkezli Prof.Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ile Girişimci İşadamları Vakfı bugün (4 Ekim 2019) Hürriyet ve Sabah gazetesinde tam sayfa bir teşekkür ilanı yayımlattı. 
 

hop.JPG
Görsel: Hürriyet gazetesi


İlanda Erdoğan'ın BM hitabı "unutulmaz tarihi konuşma" olarak nitelendirildi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm İslam alemi adına ezilenleri sahiplendiği "İslam Alemi'nin büyük lideri vasfinı bir devlet adamı üslubu ve şıklığıyla"  vurgusuyla yapıldı.  

"Teşekkürler" başlığıyla yayımlanan ilan "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı çağda yaşamın tarifsiz onuruyla kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" cümlesi ile sona erdi. 

İlanın tamamı şöyle:

TEŞEKKÜRLER
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 24.09.2019 tarihli Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu Genel Gorüşmeleri açılışında yaptığı unutulmaz tarihi konuşmasında;
Medeniyetimizin ünlü alimi Hz. Mevlana'nın hak ve adalet anlayışına atıfla başladığı ve çağımızın temel tüm sorunlarını; terör örgütlerinin hain planlarını, paylaşım savaşlarının derin yaralarını ifşa ederken, zarfların ve isimlerin değişen zamana göre farklılıklar gösterdiği, muhtevanınsa aynı değişmez değerleri içerdiği günümüz dünyasında, gerçek bir liderin tüm İslam Alemi adına sahiplenip eşsiz sorumlulukla yüklendiği evrensel adalet ve eşitlik mücadelesini, dünyanın tüm ezilenleri adına sahiplenmesini büyük bir minnet gurur ve onurla karşılamış bulunmaktayız.
Milliyet, din, dil gözetmeksizin adalete ve hakkaniyete olan derin ihtiyacın yılmaz sözcüsü ve savunucusu olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, uluslararası güç ve dengeler karşısında sarsılmaz bir dik duruşla ifade ettiği her gerçeğin, bugün büyük insanlığın derin yaralarıyla yürekleri dağlayan; küresel düzeyde adaletsizliklerin yol açtığı sayısız sorunla ve sancılarla yüzleşilmesini sağlayan tarihi konuşmasında, tüm dünya halklarını ve İslam Alemini hedef alan emperyal politikaları acımasızca eleştirirken, yeni ve adil bir dünyaya öncelik ve liderlik esaslarını da belirlemiştir.
Ünlü Rus yazar Lev Tolstoy'un tarihe insan olabilmenin turnusolu olarak geçen derin dizelerinde dediği gibi:
"Bir insan acı duyabiliyorsa canlıdır. Başkasının acısını duyabiliyorsa insandır!"
Yaklaşımıyla, dünyadaki mazlumların sorunları karşısında batı dünyasının riyakar çözümlerini mahkum etmiş, ülkesinin ve İslam Alemi'nin büyük lideri vasfinı bir devlet adamı üslubu ve şıklığıyla  Birleşmiş Milletler kürsüsünde dünyaya ilan etmiştir.
"Karşı karşıya olduğumuz her küresel meselede adil, hakkaniyetli ve vicdani çözümler bulabileceğimizin mümkün olduğuna inanıyorum" diyerek, tüm dünyaya onurlu ve gerçek bir barışın tesisi için gerekli ödevin insani yaklaşımla mümkün olacağını söylerken, adeta bir deniz feneri gibi, hem olası riskleri hem de güvenli rotaları tespit, tayin ve temin etmiştir:
"Herkes için özgürlük
Herkes için barış
Herkes için refah
Herkes için adalet
Herkes için huzurlu ve güvenli bir gelecek!"
"Dünya 5'ten büyüktür!" diyerek büyük insanlığa karşı duyduğu tarihi sorumluluğun sarsılmaz mücadelesinde ve onurlu direnişinde daima arkasında; tanımsız bir şükranla omuz başında almanın haklı gururuyla doluyuz
Saygıdeğer Cumhurbaşkanımuz Recep Tayyip Erdoğan ile aynı çağda yaşamanın tarifsiz onuruyla kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.:
ATIB, Avrupa Türk İslam Birligi- Köln,
CARE-Center for Arts, Research and Education Frankfurt,
Girişimci İşadamları Vakfi İstanbul,
Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı - İstanbul,
Uluslararası Demokratlar Birliği - Köln,
USap- Us Akademik Platform-Frankfurt  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU