29 okulun kapatıldığı İstanbul’da 3 okul daha ‘tedbiren’ tatil edildi

İstanbul’da meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından Avcılar'da 2 okulda daha riskli olduğu gerekçesi ile eğitime 1 gün ara verildi. Öğrencilerin eğitime hangi okulda devam edecekleri pazartesi açıklanacak

Fotoğraf: İHA

İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından mega kentte bulunan 29 okul, hasarlı olduğu gerekçesiyle geçici süreyle kapatıldı. İstanbul Üniversitesi’nin diş hekimliği ve veterinerlik fakültelerinin binalarının da riskli olduğu tespit edildi.

Okulların öğrencileri ‘geçici’ olarak başta okullara dağıtıldı.

İki okul daha eklendi

Bir yandan incelemelerin sürdüğü İstanbul’da Avcılar’da iki ve Küçükçekmece'de bir okulun binalarının da depreme dayanıklı olmadığı belirlendi. Avcılar'da Alsancak İlkokulu, Alsancak Ortaokulu ve Küçükçekmece'deki Gültepe İlkokulu 1 gün süreyle tatil edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü, binalarının kullanılmasının risk oluşturabileceğini belirtti. Açıklamada, ‘Konu hakkında detaylı inceleme yapılıncaya kadar binalarımızın tedbiren kullanıma kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Okulun kaymakamlık oluru ile bir gün tatil edildiği belirtilen açıklamada, “Öğrencilerimizin pazartesi günü hangi okullarda eğitime devam edeceği gerekli çalışma ve planlama yapıldıktan sonra velilerimizle paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU