Otobüs durağında taciz edildi, uyarı afişi astı: Tetikte olun!

Tacize uğrayan kadın: Polisin bizi korumakta yetersiz kaldığı noktalarda birbirimizi koruyalım. Bu tacizcilere karşı toplum olarak sivil direnelim

Fotoğraf: Twitter/Gülce Tokyol

İstanbul’da yaşayan Gülce Tokyol, geçen Salı günü Acıbadem’de bir otobüs durağında taciz edildi.

Olayın ardından Acıbadem Polis Karakolu'na giderek ifade veren Tokyol, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Otobüsleri daha rahat görebilmek için ayağa kalktım ve kaldırımda beklemeye devam başladım. Bu sırada bir şahıs bana vücudu ile arkadan çarptı ve arkamı dönüp baktığımda az evvel durakta otobüs bekleyen erkek şahsın cinsel organını fermuarından çıkartmış şekilde mastürbasyon yaptığını gördüm. Duruma sinirlenerek şahsa ‘Ne yapıyorsun sen’ diye bağırdım. Bunun üzerine şahıs D-100 üzerinden Harem istikametine koşarak kaçtı. Etrafta kimse olmadığı için yardım isteyemedim.

T24'te yer alan habere göre Tokyol, karakoldaki polislerin kendisine “şikâyeti hakkında büyük ihtimalle takipsizlik çıkacağını söylediklerini” ifade etti. Tokyol, bu gelişmenin ardından bölgeye ilan yapıştırma gereği duyduğunu belirtti.

İlanında “Bu otobüs durağında 01.10.2019 tarihinde akşam saatlerinde tacize uğradım. Lütfen kendi güvenliğiniz için tetikte olun. İyi günler” ifadeleri yer alan Tokyol,  “Polisin bizi korumakta yetersiz kaldığı noktalarda birbirimizi koruyalım. Bu tacizcilere karşı toplum olarak sivil direnelim” diyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU