İBB Sözcüsü: Gün boyu üst geçitten yayın yapan TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Altunizade metrobüs durağındaki yoğunlukla ilgili haber yapan TRT'ye tepki gösterdi. Ongun, "Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir" dedi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Altunizade metrobüs durağındaki üst geçidinde yolculardan ücret alındığına yönelik haberleri yalanladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden TRT'ye tepki gösteren Ongun, "TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür" ifadelerini kullandı.

Yolcuların üst geçit yerine metro alt geçidinden geçebildiğini aktaran Ongun, metro ve metrobüsteki yoğunluğun kısa süre içinde çözüme kavuşturulduğunu aktardı.

Ongun, TRT Haber'in İBB Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin'in röportaj talebini reddettiğini öne sürdü.

Ongun şunları yazdı:

Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir. Kullanan herkesin bildiği gibi üstgeçitin diğer kısmında konut alanı mevcut değil. Etrafı bağlantı yollarıyla çevrili bir yeşil alan var. Oraya da üstgeçidin hemen altındaki metro alt geçidinden geçilebilmekte.

Gün boyu üstgeçitten yayın yapan TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür. Metro ve metrobüslerin hizmet yoğunluğu ve kalitesi kısa sürede arttırılmıştır. Şu ana kadar eksik, hatalı yapılan tüm çalışmaların düzeltilmesi için de çalışılmaktadır.

Altunizade’de röportaj yapılan alanda Ulaşım Daire Başkanımızın açıklama yapma talebinin @trthaber muhabirince kabul edilmemesini de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU