“Çılgın Hırsız” Gru kostümü içinde ırkçı el hareketi yapan Universal çalışanı kovuldu

Firma, siyahi bir anne ve beyaz babanın çocuğu olan 6 yaşındaki otizmli kızın maruz kaldığı tavırdan dolayı üzgün olduklarını ve bu olayın bir daha tekrarlanmamasına çalışacaklarını açıkladı

ABD’de Gru kostümü içindeki Universal Orlando çalışanı, çizgi karakter temalı bir etkinlikte, eli 6 yaşında bir kız çocuğunun omzu üzerindeyken beyaz üstünlük yanlılarının benimsediği bir hareketini yapınca işten atıldı.

Olay, Zinger ailesinin 23 Mart’ta Universal Orlando’nun düzenlediği bir kahvaltı etkinliği için gittiği Loews Royal Pasific Resort’te yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

USA Today’in haberine göre Zinger ailesi, kostüm içindeki oyuncunun ne yaptığını ilk başta fark etmediklerini ancak işin aslını çekilen fotoğraflara ağustos ayının ortalarında baktıkları sırada öğrendiklerini söyledi.

Telefonlarındaki fotoğraflara ve video kayıtlarına daha dikkatle bakan çift, aynı tarihte çektikleri bir video kaydına gelince korktuklarının gerçek olduğunu anladıklarını ifade etti.

Kızlarına, ikinci sınıf projesi olarak kullanmayı planladıkları tatil fotoğraflarını kullanamayacağını söylemenin acı verici olduğunu belirten Tiffiney Zinger, “Çocukların minyon karakterlerini görmesini istemiştik. Ailemiz için özel bir şey yapacaktık ancak bu kişi o özel anımızı mahvetti” dedi.

Bu hareket ADL’ye göre “nefret”in simgesi

Ailenin çektiği kamera kayıtlarında, siyahi bir anne ve beyaz bir babanın çocuğu olan 6 yaşındaki otizmli kızın, “Çılgın Hırsız” (Despicable Me) adlı animasyon filmdeki Gru karakterinin kostümünü giymiş bir kişiyle poz verdiği görülüyor.

Küçük kızın yanında duran kişinin eli çocuğun omzunun üzerindeyken, dünya çapında birçok beyaz üstünlükçük yanlısının benimsediği ve İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) tarafından da nefret ifadesi olarak kabul edilen “tamam” işaretini yaptığı anlaşılıyor.

 

 

Irkçılık tartışmasına yol açan olayla ilgili salı günü açıklama yapan kurum sözcüsü, söz konusu kişinin kovulduğunu bildirdi.

USA Today’in gündeme getirdiği meseleye dair başlangıçta fazla bilgi vermeyen sözcü Tom Schroder, daha sonra yaptığı açıklamadaysa şu ifadeleri kullandı:

Misafirlerimizden hiçbirinin bu ailenin yaşadıklarını yaşamasını asla istemeyiz. Bu kabul edilemez, üzgünüz ve bu olayın tekrarlanmamasını sağlamak için adımlar atıyoruz. Ayrıntıları paylaşamayız ancak şunu doğrulayabiliriz ki o oyuncu artık burada çalışmıyor. Aileyle bağlantı halinde kalmaya devam edeceğiz ve yapılan hatayı düzeltmek için onlarla bizzat görüşeceğiz.

 

Independent Türkçe için derleyen: Elvide Demirkol

 

DAHA FAZLA HABER OKU