Hong Kong’ta aylardır süren gösteriler 4 milyar dolarlık yatırımın Singapur’a kaymasına neden oldu

Yatırım bankası Goldman Sachs’a göre protestolar nedeniyle Hong Kong yatırımcıları Singapur’a kayıyor

Hong Kong protestoları, suçluların Çin’e iade edilmesiyle ilgili yasa tasarısı nedeniyle başlamıştı (AP) 

Çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs’ın tahminine göre Hong Kong’taki karışıklık 4 milyar dolarlık (yaklaşık 22 milyar TL) yatırımın Singapur’a kaymasına neden oldu.

New York merkezli banka ağustostan itibaren Hong Kong’taki 3 ila 4 milyar dolarlık banka mevduatının bölgede alternatif bir finans merkezi olan Singapur’a aktarıldığını tahmin ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hong Kong Para Kurumu bu hafta yaptığı açıklamada, bir önceki aya kıyasla yerel para birimi mevduatında ağustosta yaşanan yüzde 1,6 oranındaki azalmayla yaklaşık 6,84 trilyon Hong Kong dolarına (yaklaşık 4,65 trilyon TL) gerilediğini belirtti. Kurumun şefi bu düşüşü halka arz edilen tekliflerin azlığına bağlayarak eylül ayının ilk üç haftasında hafif bir artışın yaşandığını söyledi. Bu artış şiddet olaylarının yükselmesinden önceydi. 

Analistler Gurpreet Singh Sahi ve Yingqiang Guo yatırımcılara yazdıkları notta, “Hong Kong’taki Hong Kong doları mevduatında mütevazı bir net çıkış ve Singapur’da net döviz girişi tespit ettik” dedi.

“Hong Kong dolarındaki likidite çıkışı tartışmasının süreceğine ve eylül ayına (ve sonrasına) ait verilerin şekillenmesinde önemli olacağına inanıyoruz.” 

Hong Kong’ta artan huzursuzluğu kontrol etmek amacıyla sokağa çıkma yasaklarının uygulanmasına, maske kullanımının yasaklanmasına hazırlanıldığı aktarıldı. 

 

Independent Türkçe için derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU