Kadirova’nın şüpheli ölümünde cevap arayan sorular

AK Parti Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde ölen Nadira Kadirova’nın avukatı Müjde Tozbey Erden, şüphelerine dair bir dizi soru yöneltti. Erden, Kadirova’nın Özbekistan’da otopsisinin yapıldığı iddiasının da doğru olmadığını söyledi

AK Parti İstanbul Milletvekili, emekli general Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova geçen 23 Eylül 2019 günü silahla vurulma sonucu yaşamını yitirmişti.

Ünal’a ait tabancadan çıkan kurşunla ölen Kadirova'nın kendi yaşamına son verdiği öne sürülmüştü. Ancak Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirova’nın kardeşinin ölmeden önce Leyla adlı arkadaşına tacize uğradığını ve korktuğunu söylediğini iddia etmesi soru işaretlerine neden olmuştu.

“Ağabeyine kardeşinin cenazesi gösterilmedi”

Ailenin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, aradan geçen süreye karşın soruşturmada ilerleme olmamasına tepkili. Süreç hakkında Independent Türkçe’nin sorularını cevaplayan Erden, Şirin Ünal’ın korunduğunu iddia ederek, olaya dair şüphelerini şöyle sıraladı:

Nadira’nın cenazesi öldükten iki gün sonra ailesiyle birlikte Özbekistan’a gönderildi. İki günde otopsi raporu alındı. Adli Tıp’tan alındığı söylenen rapor ile Emniyet yetkisini aşarak Kadirova’nın intihar ettiğini açıkladı. Oysa Adli Tıp’tan bir raporun gelmesi altı ay sürerken nasıl oldu da bu olayda iki gün sürdü. Otopsi fotoğraflarının ve Nadira’nın cansız bedeninin “ilaçlandı” denilerek ağabeyine gösterilmemesi şüphelerimizi artıran diğer etkenler 

şirin ünal.jpg
Fotoğraf: AA

 

Ünal neden konuşmadı? İşte cevap bekleyen sorular

Nadira Kadirova dosyasında aydınlatılmayı bekleyen başka soruların da olduğunu belirten Erden bunları şöyle sıraladı:

Savcı, Ünal’ın ifadesini aldı mı?

Ünal, neden bugüne kadar konuşmadı?

Nadira’nın ölümüne neden olan silahın markası ne?

Neden olay yerinde bulunan tabancanın şarjörü takılı değildi?  

Olayın yaşandığı evde keşif yapıldı mı?

Nadira’nın bedeni üzerinde ‘cinsel saldırıya’ uğrayıp uğramadığının tespiti için örnek alındı mı?

Savcı, tanıklara neden fuhuş sorusu yöneltti?

Emniyet, neden olayın ikinci günü intihar açıklaması yaptı?”

“Cinsel saldırı olup olmadığı araştırılmalı”

Erden, bu soruların aydınlatılması gerektiği halde Kadirova’nın “kirli” bir kadın olduğu intibası verilmeye çalışılarak ölümündeki sır perdesinin aralanmadığını iddia etti. Erden bir noktanın üzerinde özellikle duruyor:

Halen savcılıkça cinsel saldırı olup olmadığına dair bir araştırma yapılmadığı gibi tanıklarımız korkutulmaya çalışıldı. Nadira, cinsel saldırıya uğradı mı uğramadı mı öldürüldü mü öldürülmedi mi bunların araştırılmasını istiyoruz. Bu nedenle mücadelemiz sürecek

"Özbekistan’da otopsi yapılmadı"

Erden son olarak sosyal medyada çıkan Kadirova’nın defnedildiği ülkesi Özbekistan’da yapıldığı iddia edilen otopsiye dair bilgilerin gerçek olmadığını belirterek, Özbekistan’da ayrıca yapılan bir otopsi olmadığını kaydetti. Özbekistan'da yapıldığı iddia edilen otopside Kadirova'nın kalbine iki kurşun sıkılmış olduğu öne sürülmüştü.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU