Stranger Things 4. sezon: Yayın tarihi, izleyici teorileri ve Hopper’ın akıbetiyle ilgili bilmeniz gereken her şey

Yeni bölümlerle ilgili tüm bildiklerimiz burada

Stranger Things’in üçüncü sezonu sona erdi, hayranlarsa daha fazlasını istiyor.

Hayranların gerçek olmadığını umduğu travmatik bir şekilde bitse de üçüncü sezonun 2017’de yayımlanan ikinci sezona göre bir adım daha ileride olduğu düşünülüyor. 

Aşağıda yeni sezonla ilgili bildiğimiz her şeyin ve 4. sezonda olabileceklerle ilgili izleyici teorilerinin derlemesini bulacaksınız.

4. sezon ne zaman başlıyor?

stranger-things - 3 - netflix.jpeg
Stranger Things üçüncü sezonu temmuzda Netflix'te yayımlanmıştı (Netflix)

 

Neredeyse üç aylık spekülasyonun ardından, 30 Eylül Pazartesi günü Stranger Things’in dördüncü sezonu teyit edildi.

Yapımcı Shawn Levy yeni bölümler için çalışmaların başladığını daha önce doğrulamıştı.

Dördüncü sezonun yayın tarihi henüz açıklanmadı yine de ikinci ve üçüncü sezonların yayın tarihleri göz önüne alındığında yeni sezonun Netflix’teki prömiyerinin 2021 ortasıyla sonu arası yapılması beklenebilir (izleyici teorilerinden biri de dizinin 2020’de ekranlara dönebileceğini iddia ediyor).

Kim dönecek?

stranger-things-2 - netflix.jpg
Dizi, Netflix'in en çok izlenen yapımı olmuş durumda (Netflix)

 

Aşağıdaki tüm oyuncuların/karakterlerin 4. sezonda dönmesi bekleniyor:

Millie Bobby Brown/Eleven

Finn Wolfhard/Mike

Winona Ryder/Joyce

Gaten Matarazzo/Dustin

Noah Schnapp/Will

Caleb McLaughlin/Lucas

Sadie Sink/Max

Joe Keery/Steve

Natalia Dyer/Nancy

Charlie Heaton/Jonathan

Maya Hawke/Robin

Priah Ferguson/Erica

Cara Buono/Karen

Brett Gelman/Murray

Karakteri Billy üçüncü sezonda ölen Dacre Montgomery’nin yokluğuna dikkat. Yukarıdaki listenin bir başka eksiği de üçüncü sezon finalinde ölen Şerif Jim Hooper’ı oynayan David Harbour. Yoksa ölmedi mi? Detaylar aşağıda.

Henüz teyit edilmemiş olsa da Fleabag’de Claire’in berbat kocası olarak da bildiğimiz Brett Gelman yeni bölümlerde Hopper’ın komplo teorisyeni arkadaşı Murray Bauman olarak dönecek gibi görünüyor.

Ne biliyoruz?

stranger-things-netflix.jpg
Millie Boby Brown "Eleven" rolüyle dünya çapında üne ulaştı (Netflix)

 

Üçüncü sezon finalindeki büyük olayların keşmekeşinin henüz yatıştığı göz önünde bulundurulduğunda, pek bir şey bilmiyoruz.

Üçüncü sezonun son anlarında Joyce’un yaslı Eleven’ı evlat edinip oğulları Will ve Jonathan’la Hawkins, Indiana’yı terk ettiğini gördük. Son olarak Eleven’ın, Mindflayer’ı alt ettikten sonra zihniyle cisimleri hareket ettirme gücünü yitirdiğine de şahit olduk.

Dördüncü sezon demişken, dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer Entertainment Weekly’e verdikleri röportajda dizinin Joyce ve yanındakileri Hawkins’in dışında ele alacağını söylemişti.

(Dördüncü sezon) biraz açılacak… ölçek veya özel efektler itibarıyla değil, olay örgüsüne Hawkins dışındaki bölgeleri de dahil etme bağlamında açılacak.

Birkaç kez bahsettiğimiz ilginç bir başlık, 4. sezonun dizinin sonu olabileceği. Matt Duffer’ın Vulture’a söyledikleri de bunu doğrular nitelikte:

Hikayeyi sürekli uyarlamak zorundayız fakat karakterlerin başına bir yılda bir kötü bir şey gelmesini tutarlı olarak açıklayabilir miyiz bilmiyorum.

Hopper yaşıyor mu?

jim-hopper-netflix.jpg
Dizinin en sevilen karakterlerinden Hopper'ın akıbeti merak konusu (Netflix)

 

Bir milyonluk soru bu. Dufferların dizinin en sevilen karakterlerinden birini öldürmesine ikna olmak oldukça güç. Özellikle Starcourt Alışveriş Merkezi’nin altındaki patlamadan kaynaklanan ölümünün hala teyit edilmemiş olduğu göz önüne alındığında.

Hopper patlamadan önce Upside Down’a açılan kapıdan geçip kaçtı mı? Bu düşünceyi destekleyen bir jenerik arası sahne var: Rusya’da, hücre kapılarının önünde nöbet tutan bir asker, mahkumlardan birine “Amerikalı” diye hitap ediyor ve çok sayıda izleyenin varsayımı – veya umudu – hitap edilenin Hopper olabileceği (bir diğer teori bunun bambaşka biri olabileceğini iddia ediyor).

Peki, ipuçları neler? Bütün bunlar biraz temelsiz gelebilir ama sonuna kadar okuyun.

Politico’dan Bill Kuchman’ın izleyici teorisi Hopper’ın olay örgüsünü, sonrasında ölmüş gibi göründüğü “Cehennemde görüşürüz” dediği sahneye kadar Han Solo’nunkine benzetiyor.

Solo’nun hayatta kalmış olduğu Jedi’ın Dönüşü’nde açığa çıkıyor. Luke Skywalker ve Lando Calrisian dostlarını, tutsaklarını Sarlacc Çukuru’nda yenmeye terkeden Jabba the Hutt’ın elinden kurtarıyor.

Eğer Hopper “Amerikalı” ise iki karakteri esir alanlar arasında bir paralellik kurulabilir. Sonuçta Ruslar’ın da jenerik arası sahnenin sonunda tutsaklarını Demogorgon’a yedirdiklerini görüyoruz.

Bunun dışında Matt Duffer, Entertainment Weekly’e verdiği bir podcast röportajında numarayı ele vermiş gibi görünüyor.

Sürekli İmparator’u (Empire Strikes Back) konuşuyoruz – ona hep daha karanlık bir son yazmak istedik, ona Han Solo’nun feda anını vermek istedik.

Üstüne üstlük, Steve Harrington (Joe Keery) sezon finalinin kapanışında video kiralama dükkanında hangi filmin lafını ediyor? Doğru bildiniz – Jedi’ın Dönüşü (Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi).

Harbour’un kendisi, 4. sezonda dönüp dönmeyeceği sorulduğunda “tam olarak ne olduğunu” bilmediği söyledi. Bu bir hayır değil…

Ama durun – Hopper’ın akıbetiyle ilgili büyük bir ipucu daha var.

Üçüncü sezonun bir sahnesinde izleyenler Murray Bauman’ın telefon numarasını duyuyor. Hayranlardan bazıları bu numarayı – 618-625-8313 – aramış ve ilginç bir şey keşfetmiş: Bauman’dan Winona Ryder’ın canlandırdığı Joyce’a sezon finalinden sonra gönderilmiş gibi görünen bir sesli mesaj.

Mesaj şöyle:

Merhaba, Murray Bauman’ın evine ulaştınız. Anne, arayan sensen lütfen kapat ve daha önce konuştuğumuz gibi akşam 5’le 6 arasında ara, tamam mı? Arayan Joyce ise: Joyce, aradığın için teşekkürler, sana ulaşmaya çalışıyordum. Bir haberim var. Şey hakkında… neyse, yüz yüze konuşsak daha iyi. İyi veya kötü bir haber değil ama önemsiz de değil.

Üçüncü sezon finalinde olan bitenden hareketle – yani Jim Hopper’ın (David Harbour) görünürde ölmesinden – Murray’in “haberi” ortak arkadaşlarıyla ilgili olabilir mi? Neticede hayatta olabilir mi?

Tüm bu umuda, Harbour’un ağustosta Instagram’a koyduğu bir gönderiyle  buruk bir son geliyor. Yeni Marvel yıldızı şöyle yazıyor:

@salmahayek gibi muazzam yeteneklerle bu büyülü @marvelstudios dünyasına girmiş olsam da… Onlar için hala içim yanıyor. Ve Enzo’s’ta geçirilen romantik bir akşamın ardından yaşanabilecek hayat için.

“Onlar” derken açıkça Hopper ve Ryder’ın karakteri Joyce’u kastediyor – Enzo’s ise randevuya çıkacakları mekandı.

Başka teoriler var mı?

Evet, var. Üçüncü sezonun bitişini takiben bir Reddit kullanıcısı dizinin 4. sezonunda ne olabileceğine dair bir tahminde bulundu – kullanıcı 4. sezonun gerçekten yaşanmış bir felaketi ele alabileceğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teori bir sonraki sezonun Çernobil felaketinin gerçekleştiği 1986 Nisan’ında geçeceğini öngörüyor. Üçüncü sezon 1985 Ekim’inde bitti. Dolayısıyla olaylar 6 ay sonrasına taşınmış olacak.

Teori Çernobil’in Eleven, üçüncü sezonda gelen Ruslar ve jenerik arası sahnede görünen de dahil olmak üzere bir dizi başka yaratık arasındaki bir çatışmadan dolayı gerçekleşmiş olabileceği veya bu çatışmanın üstünü örtmek adına imal edilmiş olabileceğini ortaya atıyor.

Bir başka teori Will’in cinsel kimliğiyle ilgili üçüncü sezonda ortaya çıkmış ipuçlarına dayanıyor.

Üçüncü sezonun üçüncü bölümü “The Case of the Missing Lifeguard’da”, Wolfhard’ın hayat verdiği karakter Mike Wheeler’ın Noah Schnapp’ın canlandırdığı arkadaşına “Kızları sevmemen benim suçum değil” diye bağırması, karakterin eşcinsel olabileceğinin altını çiziyordu.

Wolfhard, oynaması için istenen farklı varyantlar da olduğunun altını çizerek bu tekil repliğin sanıldığı kadar kesinlik ifade etmediğini iddia etmişti.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU