2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü bu yıl Selahattin Demirtaş’a verilecek

Demirtaş'a ödülü layık gören kuruluş 6 yıl önce Almanya'da kurulan İlerici İttifak'ta 140 ülkeden temsilci yer alıyor

Fotoğraf: HDP

Almanya merkezli İlerici İttifak (Progressive Alliance), “2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü”nü bu yıl Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verecek.

bianet'e konuşan HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, İlerici İttifak'ın 15 Kasım’da Stockholm’de yapacağı toplantıda Demirtaş’a ödül vereceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirtaş'ın 18 Eylül'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'de görülen duruşmasına da değindi: 

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Selahattin Demirtaş'ın duruşmasında üçüncü taraf olarak dahil olmuş ve Selahattin Başkanın lehine güçlü bir savunma yapmıştı. Farklı yerlerden birçok destek söz konusu. Fakat AKP-MHP ittifakı dışardan gelen bütün eleştirilere ve yerine getirilmesi gereken tüm uygulamalara kendini kapatmış durumda. Bu da sadece mevcut iktidarın değil, dışarda Türkiye'nin de imajını çok fazla zedeliyor.

İlerici İttifak, 2013'te kuruldu.

Dünya çapında 140 üyesi bulunan kuruluşun Türkiye'den üyeleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve HDP de bulunuyor. 

İlerici İttifak’ın başlıca ilkeleri demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliği ile mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi.

 

Independent Türkçe, bianet

DAHA FAZLA HABER OKU