Azledilme sürecine dair Trump: Amerikalıları haklarından mahrum etmek için “darbe” düzenleniyor

ABD Başkanı Donald Trump azledilme sürecine dair Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Şu anda olanların bir azil değil DARBE olduğu sonucuna varıyorum” dedi

Trump seçimlerde rakibi olması beklenen Demokrat Partili eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkında Ukrayna tarafından soruşturma açılmasını istemişti (AFP)

Donald Trump, Twitter’da yaptığı paylaşımda kendisine karşı düzenlenen azledilme soruşturmasına dair şu ana kadarki en kışkırtıcı yorumunu yaptı. Süreci “darbeye” benzeten Trump, bunun Amerikalıları özgürlüklerinden mahrum etmek için tasarlandığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan Trump hakkında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’le yaptığı telefon görüşmesinin kişisel siyasi çıkar için baskı yaptığı iddiasıyla azil soruşturması başlatılmıştı. Trump’ın Ukraynalı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede Zelenskiy’e 2020 seçimlerinde muhtemel rakiplerinden Joe Biden hakkında soruşturma başlatması konusunda baskı yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Trump soruşturmaya dair salı günü yaptığı Twitter paylaşımında azil sürecini darbeye benzetti ve süreci hükümetin gücünün yasal olmayan, şiddetli bir biçimde ele geçirilmesi olarak tanımladı. Trump attığı twette şu ifadeleri kullandı:

Her gün daha fazla şey öğrendikçe, şu anda olanların bir azil değil bir DARBE olduğu sonucuna varıyorum. Bu darbe, halkın gücünü, oylarını, özgürlüklerini, anayasal haklarını, dinlerini, askerlerini, sınırdaki duvarlarını ve ABD vatandaşı olarak en doğal vatandaşlık haklarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Trump’ın paylaşımı, yönetimindeki yetkililerin soruşturma için tanıklık yapmayı kabul etmesinin ardından geldi. 

ABD’nin eski Ukrayna Büyükelçisi Marie Yovanovitch ve ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker’ın bu ayın sonunda Temsilciler Meclisi istihbarat komitesinin karşısına çıkması bekleniyor. 

Biri hala dışişleri bakanlığında çalışan iki diplomatın kararının kayda değer bir öneme sahip olduğu düşünülüyor. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Demokratların iş birliği yapmak istediği 5 yetkilinin tanıklık yapmasını istemediğini belirtmişti. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU