Adalet Bakanlığı KHK'lı Mazılıgüney'in avukatlık ruhsatı almasını yargıya taşıyor

Türkiye Barolar Birliği, Mazılıgüney'e yönelik kararında ısrarcı olarak, UHAP sistemindeki başvuru aşamasını "Bakanlık Onay" olarak belirtmişti

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanlığı'nın, Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edilen Levent Mazılıgüney'e avukatlık ruhsatı verilmesi ile ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle dava açacağı öğrenildi.

Yarın saat 12.00'de Ankara Barosu'nda düzenlenecek törenle avukatlık ruhsatını almaya hazırlanan Levent Mazılıgüney'in Türkiye Barolar Birliği'ne yaptığı başvuru, birliğin UHAP sisteminde onaylı olarak görünüyordu.

mazılıgüney onay.jpg
Görsel: Independent Türkçe

Independent Türkçe'nin Adalet Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Mazılıgüney'in avukatlık ruhsatı alması yargıya taşınacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakkında açılan FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı verilen Mazılıgüney'in ilk başvurusu, Türkiye Barolar Birliği tarafından reddedilmişti. Ankara 23. İdare Mahkemesi'nin avukatlığın kamu görevi değil kamu hizmeti olduğuna yönelik kararının ardından avukatlık ruhsatı için tekrar Türkiye Barolar Birliği'ne başvuran Mazılıgüney, onay almıştı.

Ancak Adalet Bakanlığı, Mazılıgüney'in ruhsat başvurusunu KHK ile ihraç edilmiş olmasını gerekçe göstererek uygun bulmamış  ve yeniden değerlendirmek üzere Türkiye Barolar Birliği’ne geri göndermişti.

Birlik, Mazılıgüney'e yönelik kararında ısrarcı olarak, UHAP sistemindeki başvuru aşamasını "Bakanlık Onay" olarak belirtmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU