TFF Yönetim Kurulu Fenerbahçe'nin "kural hatası" iddiasıyla yaptığı başvuruyu reddetti

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında "kural hatası" yapıldığı iddiasıyla maçın tekrarını istediği başvuruyu reddettiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında sarı-lacivertli kulübün "kural hatası" yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı itiraz reddedildi.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "16 Eylül 2019 tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor - Fenerbahçe müsabakası ile ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü'nün yapmış olduğu başvuruyu değerlendirdi ve müsabakada kural hatası olmadığına karar verdi" ifadelerine yer verildi.

 

 

Fenerbahçe, Antalya'daki Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor'a 3-1 mağlup olmuştu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan TFF Yönetim Kurulu, MKE Ankaragücü'nün 21 Eylül 2019 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan müsabakada "kural hatası" yapıldığı iddiasına dair başvurusunu da reddetti.

Federasyon ayrıca Merkez Hakem Kurulu'nun önerisi ile Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa'nın TFF ile imzaladığı 31.05.2020'de biten sözleşmesinin de fesih edildiğini duyurdu.

Göksel Gümüşdağ, Arslanboğa'ya tepki göstermişti

Suat Arslanboğa, ligin 4. haftasında Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında VAR hakemi olarak görev almıştı. Öte yandan Arslanboğa, Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş-Başakşehir maçının orta hakemliğini yapmıştı.

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, karşılaşmanın ardından maçın hakemi Suat Arslanboğa'ya tepki göstererek, şöyle konuşmuştu: 

Konuşulacak çok şey var ancak ilk yarının son pozisyonunda düdüğü çalamayan, VAR'a çağırmayan hakemlerin iyi niyetli olamayacağı kesin.

Maçla ilgili konuşulacak çok pozisyon var. Bu öyle bir pozisyon ki bu söylediğimi tüm Türkiye düşünmezse Türk futbolunda çoğu şeyi kaybederiz ve Türk futbolunu ayağa kaldırmakta zorlanırız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU