Yaşlı adamın öldüğünü 8 yıl boyunca kimse fark etmedi, iskeletini itfaiye buldu

Almanya'da bir binada çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, dairelerden birinde bir insan ve köpek iskeleti buldu. Daire sahibi yaşlı adamın 8 yıl önce hayatını kaybettiği, köpeğinin de açlıktan öldüğü ortaya çıktı

Heinz H'nin kemiklerinin bulunduğu bina / Fotoğraf: Bild

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Münster kenti yakınlarında bulunan Senden'de bir binanın bodrumunda 10 gün önce yangın çıktı.

Bild gazetesinin haberine göre, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken binada bulunan daireleri de boşalttı. İkinci kattaki dairelerden birisinin kapısı açılmadı. Kapıyı kırarak içeri giren itfaiye ekipleri bir insan ve bir köpek iskeleti buldu.

Yapılan araştırmada evde yaşayan emekli Heinz H.’nin, 2011 yılında hayatını kaybettiği belirlendi. 8 yıl boyunca öldüğü fark edilmeyen adamın cesedinin çürüyerek iskelete döndüğü köpeğinin de açlıktan öldüğü ortaya çıktı.

Endişelerimi kimse dinlemedi

Heinz H'nin komşusu Angelika H, gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kendisini daha önce köpeğini dışarı çıkardığında görüyordum. Çok zayıflamıştı. Sonraları görmeyince endişelendim ama bu endişelerimi kimse dinlemedi. Kapısının önünden geçerken ağır bir koku vardı. Ev sahibi firmaya iletildi ama bu kokunun normal olduğu söylendi. Posta kutusu doluydu. Sağlık sigortasını aradım ama kişisel verilerin korunması nedeniyle bana bilgi verilmedi. Daha sonra polise haber verdim geldiler ama herhangi bir koku olmadığını söylediler. Başka bir komşumuz 'O Münster'e gitti' deyince polisler gitti.

Alman polisi yaşlı adamın ölümünden nasıl kimsenin haberdar olmadığını araştırırken, Heinz H.’nin faturalarının bankaya verdiği otomatik talimat sayesinde düzenli ödendiği, böylece kimsenin bir şey fark etmediği tahmin ediliyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU