Hızlı ve Öfkeli’nin yönetmeni Rob Cohen cinsel tacizle suçlandı

Yönetmen suçlamaları reddetti

Rob Cohen, Hızlı ve Öfkeli serisinin 2001 yapımı ilk filminin yönetmenliğini üstlenmişti (Universal Pictures)

Hızlı ve Öfkeli’nin (The Fast and the Furious) yönetmeni Rob Cohen, 2015’te iş görüşmesi yaptığı bir kadına yönelik cinsel tacizle suçlanıyor.

Huffington Post’ta yer alan haberde, isminin gizli kalmasını isteyen ve “Jane” diye anılan kadının, bilinci yerinde değilken yönetmenin kendisine saldırdığı yönündeki iddiasına yer verildi.

Habere göre Cohen bir dizi projesi için görüşmek amacıyla Manhattan’a davet ettiği Jane’e cinsel saldırıda bulundu. Jane’in bu olayın ardından psikolojik tedavi görmeye başladığı ileri sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cohen’in avukatı Martin Singer suçlamaları Huffington Post’a 13 sayfalık bir mektup göndererek yalanladı. Singer ayrıca Huffington Post’un bu haberi yayımlama sebebinin “MeToo medya çılgınlığını beslemek” olduğunu ileri sürdü.

The Hollywod Reporter’da yayımlanan bir mektuptaysa Cohen, “Hiç kimseye saldırmadım, tecavüz etmedim, uyuşturucu vermedim ve taciz etmedim” diyerek suçlamaları yalanladı.

Cohen’in kızı Valkyrie Weather şubatta yaptığı açıklamada çocukken babasının cinsel tacizine uğradığını iddia etmiş, Cohen bu suçlamayı reddetmişti.

Rob Cohen, 2001 yapımı Hızlı ve Öfkeli’nin yanı sıra Vin Diesel’in başrolünde yer aldığı xXx, Mumya: Ejder İmparatoru’nun Mezarı (The Mummy: Tomb of The Dragon) gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlenmişti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU