Serdal Adalı'dan adaylık açıklaması: Beşiktaş'a faydalı olacağıma inandığım anda adaylığımı açıklayacağım

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Serdal Adalı, siyah-beyazlı kulübe faydalı olacağına inanması durumunda başkan adaylığını duyuracağını söyledi

Serdal Adalı / Fotoğraf: AA

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Serdal Adalı, yaptığı açıklamada, "Benim adaylığımın, sayın başkanın (Fikret Orman) adaylık kararıyla bir alakası yok. Her iki kararına da saygı duyarım. Burada önemli olan Beşiktaş'a faydalı olup olmayacağımdır. Beşiktaş'a faydalı olacağıma inandığım anda adaylığımı açıklayacağım" dedi.

Beşiktaş Kulübü başkanlığının kendisi için önemli bir makam olduğunu kaydeden Serdal Adalı, şu ifadeleri kullandı:

Biz daha önceki dönemlerde başkanla karşılıklı rakip olarak seçime girdik. Geçen sene eylül ayında sayın başkanla bir araya geldik. 'Mevzu bahis Beşiktaş ise gerisi benim için ayrıntıdır.' dedim. Bugünlere kadar geldik. Beşiktaş başkanlığı herkes için olduğu gibi benim için de büyük bir onur ve gururdur.

"Bu kararı zamansız buldum"

Fikret Orman'ın başkanlığı bırakacağını açıklamasına değinen Adalı, "Açıkçası bu kararı zamansız buldum. Kendisi yedi sene boyunca zorlu koşullarda başkanlık yaptı. Bu sürede de çok önemli, hepimizin gurur duyduğu işlere imza attı. Üzüntüsünü ve tepkisini anlamaya çalışıyorum. Camiamız için hayırlısı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Orman'ın yeniden aday olması halinde listesinde yer almak istemediğini belirten Adalı, şunları kaydetti:

Başkanla sürekli konuşuyoruz. Görüşlerimi de kendisine söylüyorum. Adaylık konusu kişisel bir karardır. Kendisine sadece, yeniden aday olmak isterse beni listesine yazmamasını ve kendisine yepyeni bir liste yapmasını önerdim. Son karar tabii ki kendisinindir. Hukuki olarak hakkı var. Dediğim gibi benim aday olup olmaması konusunda önerim yok. Sadece aday olması halinde yeni yapacağı yönetim kurulu listesinde bulunmayacağımı ilettim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beşiktaş'ta başkan kim olacak sorusu akıllarda

Beşiktaş, Süper Lig'in 5. haftasında Vodafone Stadı'nda Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalmasının ardından 2012 yılından beri kulübün başkanlık görevini üstlenen Fikret Orman, Sompo Sigorta ile düzenlenen sponsorluk yenileme töreninde, "Mevcutiyetinin Beşiktaş'a zarar verdiği" gerekçesiyle görevinden istifa edeceğini açıklamasıyla yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. 

Perşembe günü toplanan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, olağanüstü seçimli genel kurulu aldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Deniz Atalay, olağanüstü seçimli bir genel kurul kararı aldıklarını ifade ederek şöyle konuşmuştu:

Yönetim kurulundan kimsenin istifası yok. Beşiktaş'ta sportif başarı ya da yönetim kurulunun icraatleriyle ilgili eleştiriler mutlaka olur. Tepkiler de olur ama bu insanların haysiyeti ya da namusu üzerinden olursa kabul edilemez. Başkan da bunun kırgınlığını yaşıyor. Beşiktaş camiasının da bunu kabul etmemesi lazım çünkü bu gelenek haline gelir. Yarın Fikret Orman olmaz başkası olur. Başkan olunca bu sıkıntıyı yaşar, buna engel olmamız lazım.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen genel kurulda Fikret Orman'a karşı rakip olan ve bin 617 oy toplayan Hürser Tekinoktay, Orman'ın istifa açıklamasının ardından adaylığa hazır olduğunun sinyallerini vermişti. 

İHA'ya açıklamalarda bulunan Tekinoktay, şöyle konuşmuştu: 

Öncelikle toplantının sonucuna bakmak gerekiyor. Benim başkan adaylığım konusuna gelirsek, zaten 4 ay önce aday olmuş birisinin, normal olarak bu süreçte aday olması bekleniyor. Yapacağım değerlendirmelerin ardından ben de gerekli açıklamaları yapacağım.

Siyah-beyazlı kulübün başkanlığı için Hürser Tekinoktay ve Serdal Adalı'nın yanı sıra Ahmet Nur Çebi'nin de ismi konuşuluyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU