"5.8 yerine, beklenen büyük deprem olsaydı, okullardaki öğrencilerin sorumluluğunu kim üstlenecekti?"

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü İstanbul'daki depremin ardından hasar nedeniyle eğitime ara verilen okullara değindi

Fotoğraf: AA

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, "Hasar gören okullar, israf ve boş vermişlik" başlıklı yazısında, İstanbul'da geçen hafta meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından 114 okuldan gelen hasar tespiti ve 29 okulda eğitime ara verilmesini ele aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güçlü, okullarda meydana gelen hasarı ele aldı, okul binaların elden geçirilip geçirilmediğini sordu:

İstanbul Valiliği, 114 okuldan gelen hasar tespit talepleri sonrasında, 20’si az, 9’u ağır hasarlı toplam 29 okulda eğitime ara verdi! Peki ya 5.8 yerine, beklenen o büyük deprem olsaydı? Bu okullardaki binlerce öğrencinin sorumluluğunu kim üstlenecekti? Daha da önemlisi, hani tüm okullar elden geçirilmiş, güçlendirilmiş ve yeniler de deprem yönetmeliğine göre yapılmış ve hepsi sapasağlamdı? Ve cevap bekleyen asıl can alıcı soru şu: Olası büyük depremde, ciddi hasar görecek daha kaç okul var?.. Birileri bunun hesabını mutlaka ve hemen vermeli! Yoksa bu vebalin altından hiç kimse kalkamaz!.. Ne olur artık birbirimizi kandırmayalım ve her şey mükemmelmiş gibi göstermeyelim. Tamam, şu saatten sonra kabahatli aramanın, bulmanın ve onu cezalandırmanın hiç kimseye bir yararı olmaz ama ne olur artık bu işi ciddiye alalım!..

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

 

Independent Türkçe, Milliyet gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU