Keşmir’de 13 bin çocuk tutuklandı

Hindistan'ın 5 Ağustos'tan beri esaret altında tuttuğu Cammu Keşmir’de 13 bin çocuğu tutukladığı ortaya çıktı

İngiltere'nin başkenti Londra'da aralarından çocukların da olduğu eylemciler "Keşmir için adalet" çağrısı yapmıştı / Fotoğraf: Reuters

Hindistan yönetiminin 5 Ağustos'ta Cammu Keşmir bölgesinin özel statüsünü kaldırmasıyla, 13 bin çocuğu tutukladığı iddia edildi.

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, Hindistan Kadınları Ulusal Federasyonunun raporuna yaşı 14’e kadar düşen 13 bin çocuk 45 gündür tutuklu.

Rapor, Yeni Delhi yönetiminin Cammu Keşmir’de durumun normale döndüğü yönünde haftasonu çıkan haberleri yalanlar nitelikte.

Rapora göre Keşmir’deki Müslüman aileler, çocuklarını kurtarmak için 60 bin Rupi (678 sterlin) ödemek zorunda bırakılıyor bir bakıma Hint yönetiminin bölgede rehine politikası uyguladığı öne sürülüyor.

Çocuklara yönelik işkence uygulandığı da iddialar arasında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçtiğimiz Pazar günü 15 yaşında bir çocuğun saldırıya uğramasının ardından baskılara daha fazla dayanamayıp intihar ettiği öne sürülmüştü.

Pakistan yönetimi ve tarafsız gözlermciler, Cammu Keşmir’i dünyanın en büyük açık hava cezaevi olarak nitelendiriyor.

Hindistan Ulusal Kadın Federasyonu Genel Sekreteri Anni Raja yaşananları "Bu Hindistan tarzı bir soykırım" diye niteliyor.

Söz konusu federasyon Hindistan hükümetinie çocukların serbest bırakılması yönünde defalarca çağrı yapmıştı.

 

Independent Türkçe, The Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU