‘Muhalefet Erdoğan’ın karşısına Babacan’ı çıkaracak’

Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında muhalefetin adayının Ali Babacan olacağı iddia edildi

Fotoğraf: AA

Habertürk TV’de Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programına katılan Habertürk TV'nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi muhalefetin olası adayları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

“Gül’ü aday gösterirse CHP siyaseten intihar etmiş olur!”

Aydemir’in gündeminde Abdullah Gül’ün CHP tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin çatı adayı olarak gösterilebileceği iddiaları vardı. Aydoğdu, Ekrem İmamoğlu’nun son seçim başarısının ardından Abdullah Gül’ü aday göstermesi halinde CHP’nin siyaseten intihar etmiş olacağını iddia ederek şöyle konuştu:

“CHP’liler başkasına oy verir!”

CHP yerel seçimlerde yüzde 30'u aştı, İstanbul'da yüzde 50'yi aştı Ekrem İmamoğlu ile. CHP bu şartlarda ‘Abdullah Gül'ü çatı aday gösteriyorum’ derse siyaseten intihar etmiş olur. Çok net söylüyorum. Hani 'ortak aday' dediniz ya! Başka formül görünmüyor! Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkacak bir isim bloğu bölmeyecek bir isim olacak. CHP'lilerin önemli bir bölümü bu başarı sağlanmışken gidip Abdullah Gül'ü aday gösterirse başkasına oy verir net söylüyorum.

“Bilgiye dayalı söylüyorum muhalefetin adayı Babacan”

Aydemir, bilgiye dayalı olduğunu söylediği başka bir iddiada daha bulunarak muhalefetin Erdoğan'ın karşısına Cumhurbaşkanı adayı olarak Ali Babacan'ı çıkaracağını öne sürdü. Aydemir şöyle konuştu:

Bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Ali Babacan bu partinin genel başkanı olarak yola çıkarsa, Cumhurbaşkanı adayı da Ali Babacan olacaktır. Orada ittifaklar başka bir şey geliştirir. Denilir ki, "Olmuyor, böyle ittifakla yürüyelim", başka bilmediğimiz şeyler devreye girer. Daha çok erken bunları konuşmamız.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU