Beşiktaş'taki kötü gidiş sürüyor: 1987-88'den beri 6. hafta itibariyle en az puanı topladı

Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'a 4-1 yenilen Beşiktaş, ligde 16. sıraya yerleşerek 1987-88 sezonundan sonra 6. haftalar itibariyle en az puan topladığı sezon oldu

Burak Yılmaz - Abdullah Avcı / Fotoğraf: AA

Beşiktaş Kulübü, Süper Lig'de 2019-20 sezonunda 6. haftalar itibariyle topladığı 5 puanla üç puanlı sistemin uygulamaya konulduğu 1987-88 sezonundan sonraki en kötü sezonunu geçiriyor. Herkesin aklındaki soru ise geçen sezon beklentilerin altında kalan Fenerbahçe'nin yaşadığını bu yıl Beşiktaş mı yaşayacak? 

2018-19 sezonunda ligi üçüncü sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, ligin son haftalarına şampiyonluk hedefiyle girmişti. Geçtiğimiz sezon Şenol Güneş yönetiminde çıktığı 34 lig maçında 19 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde eden Beşiktaş, sezon sonunda Şenol Güneş'le yollarını ayırmasının ardından takımın başına Abdullah Avcı'yı getirdi. 

Sarı-lacivertli ekip de sezona Hollandalı teknik adam Phillip Cocu ile başlamış alınan kötü sonuçların ardından takımın başına Ersun Yanal getirilmişti. 

 

Abdullah Avcı - AA.jpg
Abdullah Avcı / Fotoğraf: AA

 

Avcı yönetiminde 15 maçta 4 galibiyet

Ligin sonunda Şenol Güneş'i A Milli Takım'a gönderen Beşiktaş Yönetimi, yeni sezona son yılların en başarılı teknik direktörlerinden Abdullah Avcı yönetiminde başladı.

Beşiktaş, 2019-2020 yaz transfer döneminde kadrosuna 7 futbolcu takviye ederken, 10 oyuncusuyla yollarını ayırdı.

Geçtiğimiz sezon kulüpte kiralık olarak oynayan Adem Ljajic'in bonservisini alan siyah-beyazlı ekip, Tottenham Hotspur'dan Kevin N'Koudou, Villareal'den Victor Ruiz, Vitoria Guimares'ten Tyler Boyd, Guingamp'tan Pedro Rebocho, Sivasspor'dan Douglas, Arsenal'dan Mohamed Elneny ve son olarak da Sporting Lizbon'dan Abdoulay Diaby'le yaz transfer dönemini kapattı. Beşiktaş yapmış olduğu transferlere toplam 15 milyon 850 bin euro bonservis ve kiralama ücreti ödedi.

 

Ricardo Quaresma - AA.jpg
Ricardo Quaresma / Fotoğraf: AA

 

Öte yandan kulüple ilişikleri kesilen oyuncular ise Portekizli yıldız futbolcu Ricardo Quaresma, Gary Medel, Gökhan Töre, Adriano, Mustafa Pektemek, Cyle Larin, Sedat Şahintürk, Aras Özbiliz, Nicolas Isimat-Mirin ve Alpay Çelebi oldu. 

Bu sezon Abdullah Avcı yönetiminde 1 UEFA Avrupa Ligi, 6 Süper Lig ve 8 hazırlık maçı olmak üzere toplam 15 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 4 beraberlik alarak beklentilerden uzak bir görüntü çizdi.

Geçtiğimiz sezona Phillip Cocu yönetiminde hazırlanan Fenerbahçe de, Süper Lig'in ilk 6 haftalık periyoduna kadar 6 hazırlık, 3 Avrupa kupası, 6 Süper Lig maçı olmak üzere 15 karşılaşmaya çıkmıştı. Oynadığı 6 hazırlık karşılaşmasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan sarı-lacivertli ekip, aynı periyotta UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica karşısında 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik, UEFA Avrupa Ligi D grubu ilk maçında ise Dinamo Zagreb'e 4-1 mağlup oldu. 

Cocu'nun takımı, Süper Lig'in 6. haftasını ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 7 puanda kapatmıştı.

 

Fikret Orman - AA.jpg
Fikret Orman / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş'ta yönetim krizi

Siyah-beyazlı kulüp futboldaki başarısız sonuçların üzerine 2012 yılından beri kulübün başkanlık görevini üstlenen Fikret Orman'ın istifa edeceğini açıklaması üzerine yeni bir krizle karşı karşıya kaldı.

Süper Lig'in 5. haftasında Vodafone Stadı'nda Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalmasının ardından kulüp başkanı Fikret Orman, Sompo Sigorta ile düzenlenen sponsorluk yenileme töreninde, "Mevcutiyetinin Beşiktaş'a zarar verdiği" gerekçesiyle görevinden istifa edeceğini açıklaması yeni bir krizi de beraberinde getirdi.

Perşembe günü toplanan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, olağanüstü seçimli genel kurulu aldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Deniz Atalay, "Olağanüstü seçimli bir genel kurul kararı aldık. İlk toplantımız 13 Ekim tarihinde olacak. Çoğunluk sağlanmazsa 20 Ekim olarak gerçekleşecek. Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulunmuştu.

Atalay, Fikret Orman'ın istifa etmediğini ve seçim süreci içerisinde değerlendirmede bulunacağını dile getirerek şöyle konuşmuştu:

Yönetim kurulundan kimsenin istifası yok. Beşiktaş'ta sportif başarı ya da yönetim kurulunun icraatleriyle ilgili eleştiriler mutlaka olur. Tepkiler de olur ama bu insanların haysiyeti ya da namusu üzerinden olursa kabul edilemez. Başkan da bunun kırgınlığını yaşıyor. Beşiktaş camiasının da bunu kabul etmemesi lazım çünkü bu gelenek haline gelir. Yarın Fikret Orman olmaz başkası olur. Başkan olunca bu sıkıntıyı yaşar, buna engel olmamız lazım.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen genel kurulda Fikret Orman'a karşı rakip olan ve bin 617 oy toplayan Hürser Tekinoktay, Orman'ın istifa açıklamasının ardından adaylığa hazır olduğunun sinyallerini vermişti. 

İHA'ya açıklamalarda bulunan Tekinoktay, şöyle konuşmuştu: 

Öncelikle toplantının sonucuna bakmak gerekiyor. Benim başkan adaylığım konusuna gelirsek, zaten 4 ay önce aday olmuş birisinin, normal olarak bu süreçte aday olması bekleniyor. Yapacağım değerlendirmelerin ardından ben de gerekli açıklamaları yapacağım.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU