Selvi: Kabine değişimi "Ya ekim ayında olur ya da ocak ayına kalır” deniliyor

Selvi, Erdoğan'dan kabine değişikliği için bir işaret gelmediğini söyledi

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, kabinedeki revizyonun ekim ayında veya ocak ayında olabileceğini yazdı. Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan değişiklik için herhangi bir işaret olmadığını da belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, "Kabine değişikliğinde yeni takvim ve Cumhurbaşkanlığı dengesi” başlıklı yazısında olası revizyon için şunları yazdı:

Yerel seçimlerde ortaya çıkan tablo ve tekrarlanan İstanbul seçimleri, AK Parti’nin işinin giderek güçleştiğini ortaya koydu. “Seçimlerden çıkan mesajı aldık, kucaklayıcı olacağız” diyen Erdoğan’ın yapılacak olan AK Parti kampında vereceği mesajlar, yeni sürece ilişkin önemli ipuçları taşıyacak. Uçağın burnu tekrar büyümeye dönük mü olacak, yoksa mevcut konumunu sürdürmesi mi tercih edilecek? Buna Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek.

Ha bu arada, kabine değişikliği için “Ya ekim ayında olur ya da ocak ayına kalır” deniliyor. Ekim ayında olacağına dair belirtiler sezilmiyor ama “Neden ocak ayı?” derseniz, aralık ayında bakanlar Meclis’te bütçelerini savunacaklar ya, ocak takvimi oradan çıkıyor. Yoksa Erdoğan’dan gelen bir işaret yok.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU