Billie Eilish'in yaklaşan dünya turnesi ekoloji dostu olacak: "Mümkün olan en yeşil turneyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz"

Şarkıcı, 2020 Mart'ında Where Do We Go? adlı dünya turnesine çıkacak

2001 doğumlu Eilish kendi kuşağının en büyük yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor (Billie Eilish Official Site)

Şarkıcı Billie Eilish, yaklaşmakta olan dünya turnesini “mümkün olduğunca yeşil” yapmaya çalışıyor.

17 yaşındaki yıldız, yakın zamanda duyurduğu ve gelecek yılın mart ayında başlayacak dünya turnesi "Where Do We Go?" için Reverb adlı kâr amacı gütmeyen kuruluşla işbirliği yaptığını açıkladı.

Eilish, ABD'li talk show sunucusu Jimmy Fallon'a “Reverb'den birini işe dahil ediyoruz. Bu, bir işi yapmanın en iyi, en sağlıklı ve yeşil yolları üzerinde uzmanlaşmış bir şirket” diye konuştu.

Turnede plastik pipete izin olmayacak, hayranlar kendi su şişelerini getirecek. Her yerde geri dönüşüm kutuları olacak, çünkü geri dönüşüm kutusu olmadığı sürece bir şeyin geri dönüştürülebilir olmasının anlamı yok.

Eilish'in dünya turnesi kapsamında gerçekleştirdiği her konser, hayranların iklim değişikliği hakkında daha fazla bilgi alabileceği ve çevre konusunda daha bilinçli hale gelebileceği bir yer olan “Billie Eilish Eko-Köyü”ne ev sahipliği yapacak.

Eilish, aktör Woody Harrelson'ın sunduğu Saturday Night Live'ın sezon galasında da müzikal misafir olarak yer aldı.

Performansından önce Eilish, Instagram'dan bir video paylaştı. Bu videoda Harrelson'la iklim değişikliğinin zararlı etkileri hakkında konuşuyor ve Greenpeace ve Fridays For Future gibi çevre kuruluşlarının çalışmalarını vurguluyorlardı.

Şarkıcı paylaştığı video'da “Dünyamız ısınıyor ve okyanuslarımız yükseliyor. Hava durumundaki aşırılıklar milyonlarca yaşamı mahvediyor” dedi.

Birkaç yıldır çevre aktivisti olan Harrelson da dünyanın bir “iklim acil durumuyla” karşı karşıya olduğunu ekledi.

Zombieland filminin yıldızı, “Kaliforniya’dan Amazon’a ormanlarımız yanıyor” dedi.

Tarih bize, yeterli sayıda kişi değişim talebiyle ayağa kalkarsa iktidardakilerin harekete geçmekten başka seçeneğinin kalmayacağını gösteriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU