Sinema salonları Joker’i izlemeye gelenlerin maske ve oyuncak silah taşımasını yasakladı

FBI’ın “muhtemel bir silahlı katliama” ilişkin “karanlık ağda (dark web) rahatsız edici ve çok özel bir konuşmayı” keşfettiği belirtilmişti

ABD’deki sinema zincirleri, muhtemel şiddet olayları yaşanabileceğine dair endişeler nedeniyle Joker’in gösterimlerine maske, kostüm ve oyuncak silahla gelinmesini yasakladı.

2012’deki Colorado silahlı katliamında yakınlarını kaybedenlerin ailelerinin bu hafta Warner Bros’a yazdığı mektup güvenlik endişelerinin dile getirilmesine yol açmıştı. Colorado’daki saldırı Batman filmi Kara Şövalye Yükseliyor’un (The Dark Knight Rises) gece yarısı gerçekleşen gösteriminde yaşanmıştı. Aileler mektupta Joker’deki silah şiddeti içeren sahneleri kınamış ve şirketin, silah yasası reformuna karşı çıkan politikacılardan fon desteğini çekmesini talep etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

600’den fazla sinema salonuyla Amerika’nın en büyük sinema zinciri AMC Theatres yaptığı yazılı açıklamada “kolluk kuvvetleriyle çalıştıklarını” ve standart politikaları gereği izleyicilerin kostüm giymesinin yasak olmadığı ancak “yüzü kapatacak maske, boya ya da herhangi bir nesneye ve diğer konukları rahatsız edecek silah ya da eşyalara izin verilmeyeceğini” belirtti.

Bununla birlikte Landmark sinemaları da “salonlarda maske, boyanmış yüz ya da kostüme izin verilmeyeceğini” bildirdi.

Warner Bros, Colorado kurbanlarının ailelerine yanıt vermiş ve filmin “gerçek dünyadaki herhangi türden bir şiddeti onaylamadığını” belirtmişti.

Joker, 2012’deki saldırının gerçekleştiği Century Aurora and XD sinemasında gösterilmeyecek.

Öte yandan Oklahoma’daki bir üste ABD askeri yetkilileri tarafından yayımlanan bir bildiride FBI’ın filmle ilgili “muhtemel bir silahlı katliama” ilişkin “karanlık ağda (dark web) rahatsız edici ve çok özel” konuşmalara dair istihbarat topladığı ileri sürülmüştü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU