BTS’ten J-Hope’un yeni parçası Gangnam Style’ın rekorunu kırdı

J-Hope yeni parçasında ABD’li şarkıcı Becky G’yle düet yapıyor

PSY 2012'te piyasaya sürdüğü Gangnam Style adlı şarkısıyla fırtınalar estirmişti (Allkpop)

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS’ten J-Hope'un, ABD’li şarkıcı Becky G’yle birlikte seslendirdiği "Chicken Noodle Soup" cuma günü yayımlandı ve şimdiden rekorlara imza atmaya başladı.

Allkpop'da yer alan habere göre J-Hope bu şarkıyla ABD iTunes listesinde birinci sıraya yerleşmeyi başaran ikinci Güney Koreli sanatçı oldu. Bu rekora ilk kez PSY, Gangnam Style adlı şarkısıyla 2013’te ulaşmıştı.

 

 

İspanyolca, Korece ve İngilizce sözlere sahip Chicken Noodle Soup, BTS hayranlarıyla buluşmasının ardından saatler içinde ABD iTunes listesinde bir numaraya oturdu. Böylece J-Hope, bir numaraya bu kadar kısa sürede ulaşan ilk Güney Koreli şarkıcı da oldu.

Grubun bağlı olduğu menajerlik şirketi Big Hit Entertainment şarkının ücretsiz versiyonunu pek çok platformda piyasaya sürmüş olsa da kendilerini Army diye adlandıran BTS hayranları parçayı iTunes’ta da satın aldı.

Şarkı yalnızca ABD’de değil, 66 ülkenin iTunes listesinde zirveye yerleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTS, dünyaca ünlü stadyumlarda verdikleri konserler ve YouTube’da yayımlanan video kliplerinin izlenme sayılarıyla pek çok rekor kırmış durumda. Bununla birlikte grubun üyeleri imza attıkları solo başarılarla da adeta grubun ünüyle yarışıyor.

Bir hayran Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Henüz üç saat olmadı ama J-Hope, 2013’teki PSY’den bu yana ABD iTunes listesinin bir numarasına ulaşan ve bunu en hızlı yapan tek Koreli şarkıcı oldu. BTS kendisiyle yarışıyor” dedi.

Bir başka hayransa, “J-Hope ABD iTunes listesinde bir numaraya en hızlı ulaşan Koreli sanatçı oldu. O, grubundan daha hızlı. Kelimenin tam anlamıyla BTS kendisiyle yarışıyor” diye belirtti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU