Nijerya'da yüzlerce kişinin "aç bırakıldığı ve cinsel istismara maruz kaldığı bir işkence evi" bulundu

Polis, yetişkin erkeklerin ve en küçüğü 5 yaşında erkek çocuklarının "okulda" prangaya vurulmuş halde bulunduğunu söyledi

Nijerya polisi, 27 Eylül 2019'da Kaduna'nın kuzeyinde bir binada prangalanmış ve istismara uğramış halde tutulduğu iddia edilen 300'den fazla yetişkin erkeği ve erkek çocuğunu kurtardı (Reuters aracılığıyla Television Continental)

Nijerya polisi, "bir işkence evinde" aç bırakıldığı ve cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen yetişkin erkekleri ve erkek çocuklarını kurtardıklarını belirtti.

Polis birimleri, Kaduna'nın kuzeyindeki Rigasa bölgesinde yer alan bir binada prangalanmış halde tutulan ve aralarında en küçüğü 5 yaşında çocukların da bulunduğu 300'den fazla erkek çocuk ve yetişkin erkeği serbest bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kişilerin ne kadar süreyle tutulduğu bilinmiyor ancak aralarından bazılarının, bu binanın İslami bir okul olduğu inancıyla oraya gönderilmiş olabileceği düşünülüyor.

Binanın önündeki levhada “İmam Ahmed Bin Hambel İslami Çalışmalar Merkezi" ifadesi yer alıyor.

Bununla beraber Kaduna emniyet müdürü Ali Janga, BBC'ye yaptığı açıklamada bu yerin bir “işkence evi” olduğunu belirtti ve meselenin kölelik kapsamında ele alındığını söyledi.

Polis tarafından paylaşılan görüntüler, bazıları gözle görünür şekilde yaralı tutsakların ayak ve el bileklerinin zincire vurulduğunu gösteriyor.

Okulda görevli 7 öğretmen tutuklandı.

Sözcü Yakubu Sabo şunları söyledi:

Vilayet yönetimi şu an 5 yaş ve üstü çocuklar için yiyecek sağlıyor (…) İki çocuğun Burkina Faso'dan geldiğini tespit ettik. Birçoğuysa ağırlıklı olarak Nijerya'nın kuzey vilayetlerinden ebeveynleri tarafından getirilmiş.

Polis, çocukların Kaduna'daki bir stadyumda geçici bir kampa yerleştirildiğini ve bir yandan ebeveynlerine ulaşma çabaları yürütülürken bu çocukların da kentin banliyölerinde başka bir kampa sevk edileceğini kaydetti.

Kendileriyle çoktan bağlantı kurulan bazı anne babalarsa çocuklarını almak için okula gitti.

Ebeveynlerden biri, “Onların böylesine merhametsiz şartlarda tutulacağını bilmiyorduk” diye konuştu.

Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında neredeyse aynı oranda bölünmüş bir ülke olan Nijerya'da Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu kuzey bölümünde İslami okullar epey yaygın.

Reuters'tan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU