Bu otele erkek giremiyor: Kadınlara özel ilk otel açıldı

Otelde "erkek yok" politikası işliyor

Som Dona Hotel'deki havuz alanı (Som Dona Hotel)

İspanya'da kadınlara özel ilk otel Mallorca'da açıldı.

39 oda, bir havuz, spa, kütüphane ve bir çatı terasıyla birlikte 4 yıldızlı tesis “günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen kadınlar için yeni bir alan” sunmayı amaçlıyor.

Masajlar, tedaviler, jakuzi ve solaryum gibi sağlıklı yaşam hizmetleri ve aynı zamanda yerel yiyeceklerle "esnek gastronomi" de sağlıklı ve sürdürülebilir bir mutfak anlayışının yanı sıra otelin odakları arasında.

Otelin web sitesine göre, konuklar ada etrafındaki gezilere ve kültürel etkinliklere de katılabiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Som Dona her cinsel yönelimden kadınları, yalnız gezginleri, çiftleri, anneleri, kız çocuklarını ve daha büyük grupları hoş karşılayacağını özellikle belirtiyor.

Erkek yok politikasının ziyaretçiler için de geçerli olduğunu belirtmek gerek. Yani kendisine gecenin geç saatlerinde bir beyefendi arayanlar çok da hoş karşılanmıyor.

Som Hotels Başkanı Joan Enric Capellá, grubunun yaptığı anketlerde, kadın müşterilerin kadınlara özel bir otel fikrini beğendiğini söylüyor.

Otelin erkek çalışanları olsa da, İspanya'daki cinsiyet ayrımcılığı yasalarına uygun olarak, kuruluşun işe alım konusunda kadınlara öncelik verdiği bildiriliyor.

 

havuz2.jpg
Havuz manzaralı çift kişilik bir oda (Som Dona Hotel)

 

Capellá, Lonely Planet'a “Hedeflerimizden biri, geleneksel olarak erkeksi olarak anılan işleri yapan kadınların belli bir görünürlük kazanmasını sağlamak” dedi.

Çeşitli seyahat endüstrisi çalışmalarına göre kadınlar tarafından yapılan yalnız seyahatler her yıl artmaya devam ederken, kadın gezginler genellikle bir seyahat planlarken erkeklere nazaran daha fazla etkeni dikkate alıyor.

2018’de Birleşik Krallık, ABD, Fransa, Hindistan, Almanya, İtalya, Brezilya ve Çin’de 18 ile 64 yaş arasında yaklaşık 9 bin kişiyle yapılan bir British Airways anketinde, kadınların yüzde 50’sinin kendi başına tatil yaptığı tespit edildi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yalnız başına yolculuk planlayan kadınların oranınınsa yüzde 75 olacağı tahmin ediliyor.

Bu arada, 10 bin 500 kişiden oluşan bir Culture Trip anketindeyse, üç kadından birinin (yüzde 34) yalnız uçmak isteyeceği ve buna kıyasla yalnızca 7 kişiden birinin (yüzde 14) önceki 5 yıl içinde tek başına seyahate çıktığı belirtildi.

Som Dona'daki çift kişilik odaların bir gecelik fiyatı 72,50 avrodan başlıyor (yaklaşık 470 TL).

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU