Slavoj Zizek, Greta Thunberg’i neden desteklediğini açıkladı

Ünlü düşünür Slavoj Zizek verdiği bir röportajda iklim aktivisti Greta Thunberg’i neden desteklediğini açıkladı

Ünlü düşünür Slavoj Zizek, Greta Thunberg’le ilgili görüşlerini ifade ettiği röportajda onu neden savunduğunu açıkladı. 16 yaşındaki iklim aktivisti Thunberg, bu hafta New York’ta başlayan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından sosyal medyada pek çok olumlu ve olumsuz tepki almıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thunberg, sosyal medyada kendisine yöneltilen hakaretamiz eleştirilere, “Dürüst olmak gerekirse, yetişkinlerin iyi bir şey yapabilecekken neden zamanlarını, bilimi destekleyen gençler ve çocuklarla alay etmek ve onları tehdit etmek için harcamayı seçtiklerini anlamıyorum” diyerek cevap vermişti.

Slavoj Zizek de verdiği röportajda, “Greta'nın mesajı basitçe şu: "Bilimi ciddiye alın". Eğer burada kesin bir nefretle konuşan biri varsa, neredeyse "zehirli erkeklik" diye isimlendirdikleri tonu atfedebileceğim kişi odur. Otistik vesaire vesaire. Tam da böyle otistik kadınlara ihtiyacımız var. Çünkü hem güzel hem de doğru bir mesajı var. "Daha iyi anlamalıyız" falan filan demiyor. Biliyormuş gibi davranmıyor. (...) Karikatür bir kadın değil. (...) Bu tip kadınları seviyorum işte” ifadeleriyle Thunberg’e neden destek çıktığını açıkladı. 

 

Independent Türkçe için derleyen: Esra Güngör 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU