Güney Afrika'da engelli bir çocuğa tecavüz etmekle suçlanan kişiyi linç ederek "diri diri yaktılar"

Polis öfkeli kalabalığın eylemini kınayarak halka "hukukun üstünlüğüne saygı göstermeleri" gerektiğini hatırlattı

Polis, pazartesi günü öğleden sonra alana ulaştığında adamın kömüre dönmüş cesedini buldu (Güney Afrika Polisi)

Güney Afrika polisi, 17 yaşındaki engelli bir kız çocuğuna tecavüz etmekle suçlanan 39 yaşındaki bir adamı öldürerek "kendi kanunlarını uygulayan devasa kalabalıkta" bulunanları yakalamak için çalışma başlattı.

Polisin kimliğini Ndidzulafhi Tyson Makhala olarak belirlediği kişi kalabalık bir grubun kendine çeşitli nesnelerle saldırması ve ateşe vermesi sonucu hayatını kaybetti.

The Independent'a konuşan polis sözcüsü Albay Moatshe Ngoepe, Muhovhoya köyündeki bir grubun, Makhala'nın bir kız çocuğuna tecavüz ettiği söylentileri üzerine harekete geçtiğini dile getirdi.

Ngoepe şöyle konuştu:

İddiaya göre çocuk, köyden diğer kadınlarla birlikte yakacak odun toplamak için çalılıkların yakınına gittiğinde Makhala onlara saldırdı. Diğer kadınlar çocuğu arkalarında bırakarak kaçmayı başardı ve iddia göre Makhala bundan sonra çocuğa tecavüz etti.

Albay Ngoepe, 23 Eylül sabahı gerçekleşen saldırının ardından grubun Makhala'yı aramak için toplandığını dile getirerek "Onu köyün yakınında yakaladılar ve saldırdılar" dedi. 

Polise gelen “telaşlı ihbarların” üzerine memurlar ülkenin kuzeyindeki Thohoyandou şehrinin yakınında yer alan köydeki alana gitti. Ancak polisler buraya ulaştığında yanarak kömüre dönmüş bir ceset buldu.

Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor ancak henüz herhangi bir şüpheli gözaltına alınmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Afrika Polis Teşkilatı’nın eyalet komiseri Korgeneral Nneke Ledwaba, The Independent’a yaptığı açıklamada öfkeli kalabalığın eylemini kınayarak halka "hukukun üstünlüğüne saygı göstermeleri" gerektiğini hatırlattı.

Ledwaba, kanunu kendi elleriyle uygulamaya çalışmak yerine polisle işbirliği yapmanın önemli olduğunu belirterek "Hala bu barbarca eylemlere katılmaya devam edenlerin üstesinden sert bir şekilde ve ödün vermeden gelinecek" diye konuştu. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/africa

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU