Arena'da tatsız tuzsuz derbi; Galatasaray - Fenerbahçe maçında golsüz eşitlik

Ezeli rekabette gol sesi çıkmadı, iki takım birer puanla sahadan ayrıldı

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, Süper Lig'in 6. haftasında oynanan derbide Galatasaray'a konuk oldu. Asırlık rekabette iki takım da gol bulamayınca karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Birer puanla sahadan ayrılan iki takımın maçı, Türk Telekom Stadı'nda oynandı. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maç saat 20.00'de başladı. 

Ezeli rekabette iki takım şu 11'lerle maça başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galatasaray: Fernando Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Babel, Belhanda, Feghouli, Falcao 

Yedekler: Okan, Şener, Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Adem Büyük, Selçuk İnan, Ryan Donk, Ömer Bayram, Jimmy Durmaz, Emre Mor

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla , Zanka, Jailson, Dirar, Emre Belözoğlu, Gustavo, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Max Kruse, Vedat Muriç

Yedekler: Harun Tekin, Hasan Ali Kaldırım, Tolgay Arslan, Mevlüt Erdinç, Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar, Miha Zajc, Deniz Türüç, Alper Potuk, Adil Rami

Fenerbahçe'de Deniz Türüç Maurico Isla'nın yerine oyuna girdi. Deniz Türüç, maçın sonlarında sahadaki yerini Tolgay Arslan'a bıraktı. Tolga Ciğerci ise, uzun süredir sakat olan Hasan Ali Kaldırım'la  90+2'inci yer değiştirdi. 

Seyir zevki düşük karşılaşmada ev sahibi Galatasaray'da ise Emre Mor Sofianne Feghouli'nin yerine, Ömer Bayram da Mario Lemina'nın yerine oyuna girdi. 

Tolga Ciğerci - AA.jpg
Tolga Ciğerci / Fotoğraf: AA


Tolga Ciğerci eski takımına karşı

Geçen sezon başında Galatasaray'dan ayrılarak Fenerbahçe'ye transfer olan Tolga Ciğerci, ilk kez eski takımına karşı mücadele etti. Tolga ilk yarıda şutlarıyla Galatasaray kalesini yoklasa da gol bulamadı. 

Yaşadığı sakatlık nedeniyle geçtiğimiz sezon hiçbir resmi maçta forma giyemeyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon sarı-lacivertli formayla çıktığı 5 maçta bir kez fileleri havalandırmıştı.

Türk Telekom Stadı'nda 4 maçtır kaybetmiyor

Fenerbahçe, Galatasaray ile deplasmanda oynadığı son 4 lig maçında mağlubiyet yaşamıyordu. Bu maçla beraber seri 5 maça çıktı. 

Galatasaray'a karşı dış sahadaki son mağlubiyetini 18 Ekim 2014'te 2-1'lik skorla yaşayan sarı-lacivertli takım, daha sonra rakibiyle Türk Telekom Stadı'nda yaptığı 4 müsabakada 1 galibiyet ve 3 beraberlik yaşadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU