Galatasaray sezonun ilk derbisini kazanma peşinde

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi maçta yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek

Galatasaray'da 12 oyuncu Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynamak için forma bekleyecek / Fotoğraf: AA

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi maçta yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek.

İki takım arasındaki derbi mücadelesi Türk Telekom Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. beIN Sports'dan naklen yayınlanacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Yeni sezonun ilk maçında Yukatel Denizlispor'a konuk olan sarı-kırmızılı ekip sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Ligin ikinci haftasında sahasında Konyaspor'la 1-1 berabere kalan Galatasaray, 3. hafta Kayseri deplasmanında ilk galibiyetini elde etti. Ligin 4. haftasında Kasımpaşa'yı Türk Telekom Stadı'nda 1-0'la geçen İstanbul ekibi, geçtiğimiz hafta Malatyaspor deplasmanında 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Ligdeki ilk beş maçın ardından 8 puan toplayan sarı-kırmızılı takım, 7. sırada bulunuyor.

 

TT ARENA _ AA.jpg
Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nda oynadığı son 38 karşılaşmada yenilmedi / Fotoğraf: AA

 

Galatasaray derbide iç saha performansına güveniyor

Ligin 6. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatasaray, zorlu derbide iç saha performansına güveniyor.

Sarı-kırmızılı ekip, derbi maç öncesi evinde oynadığı 38 karşılaşmada rakiplerine boyun eğmeyerek Süper Lig'de sahasındaki en uzun süreli yenilmezlik serisine imza attı.

Süper Lig'de evindeki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında, 6 Mayıs 2017'de 3-1'lik skorla Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra taraftarı önünde çıktığı 38 müsabakanın 32'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılar, bu 38 maçta toplam 102 puan topladı.

Kasımpaşa yenilgisinin ardından 2016-2017'deki son 2 iç saha maçını galibiyetle tamamlayan Galatasaray, şampiyon olduğu 2017-2018'de evindeki 17 karşılaşmada 16 galibiyet ve 1 beraberlikle 49 puan elde etti. Türk Telekom Stadı'nda geçen sezon çıktığı 17 maçta 13 galibiyet ve 4 beraberlikle 43 puana ulaşan sarı-kırmızılı ekip, 2019-2020'nin ilk iki iç saha mücadelesinde birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan çıkardı. 

 

YounesBelhanda-AA.jpg
Younes Belhanda, görev verilmesi halinde özel maskeyle sahaya çıkacak / Fotoğraf: AA

 

Belhanda forma bekliyor 

Galatasaray'ın Kasımpaşa ile yaptığı maçta aldığı darbeyle çenesi kırılan Younes Belhanda, teknik heyetten forma bekleyecek.

Topla yapılan çalışmalarda maske takan Belhanda'nın bu şekilde oynamasında bir sakınca olmadığı açıklanmıştı. 

 

Terim ve yardımcıları-AA.jpg
Derbi maçta takımın başında Levent Şahin (ortada) olacak / Fotoğraf: AA

 

Terim ve iki yardımcısı derbide de yok 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde de tribünde yer alabilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'in 3. haftasındaki Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 4 maç ceza alan ve cezası 3 karşılaşmaya inen Terim, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında takımın başında yer alamamıştı. Fenerbahçe maçında da tribünde bulunacak Terim, cezasını derbi maçıyla tamamlayacak.

Terim'in yanı sıra İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında rakip taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle PFDK tarafından 3 maç ceza alan yardımcı antrenör Ümit Davala'nın cezası da Fenerbahçe derbisiyle sonlanacak.

Geçen sezonun 33. haftasındaki Medipol Başakşehir karşısında 8 maç men cezası alan yardımcı antrenör Hasan Şaş da yarınki mücadelede tribünde yer alacak.

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçta geçen haftalarda olduğu gibi yardımcı antrenör Levent Şahin, takımın başında bulunacak.

 

20190925_2_38388995_47893886-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

12 oyuncu ilk kez derbi heyecanı yaşayacak

Galatasaray'da 12 oyuncu Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynamak için forma bekleyecek.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon transfer ettiği Adem Büyük, Emre Mor, Florin Andone, Jimmy Durmaz, Jean Michael Seri, Mario Lemina, Radamel Falcao, Ryan Babel ve Steven Nzonzi, sarı-lacivertli rakiplerine karşı ilk kez oynamanın heyecanını yaşayacak.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Şener Özbayraklı ise görev alması halinde eski takımına karşı ilk kez oynayacak.

Geçen sezon devre arasında transfer edilen fakat cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Cristian Luyindama ile Marcao da ilk derbide oynamak için forma bekleyecek.

 

Ömer Bayram-AA.jpg
Ömer Bayram (sağda) / Fotoğraf: AA

 

Ömer Bayram sınırda

Sarı-kırmızılı takımın savunma oyuncusu Ömer Bayram, derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu sezon İstikbal Mobilya Kayserispor, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor maçlarında sarı kart gören Ömer, Fenerbahçe mücadelesinde de aynı durumla karşılaşırsa 7. haftadaki Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşecek.

Muhtemel 11

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçına Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo (Ömer Bayram), Seri, Nzonzi, Feghouli, Belhanda (Lemina), Babel, Falcao muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU