Emekli maaşını almak için aylarca annesinin cesediyle yaşadı

Polis memurları kapıda 89 yaşındaki kadının "arkadaşlarını ziyaret etmek için şehir dışına çıktığını" yazan bir notla karşılaştı

Bergold, 89 yaşındaki annesinin cesedini evlerinin bodrumunda saklamakla suçlanıyor (AP)

ABD’de 60 yaşındaki bir kadın, sosyal güvenlik ödeneklerini almak için annesinin cesedini 4 ay boyunca evinin bodrumunda sakladığı iddiasıyla tutuklandı.

Paula Bergold, 89 yaşındaki annesi Ruby'nin cesedini küçük plastik bir varile koyup Wisconsin eyaletinin doğusunda bulunan Peshtigo'daki evinin altında saklamakla suçlanıyor.

Bir komşu, Ruby'i aylarca göremeyince mayısta polisi aradı. Ve mahkeme kayıtlarına göre Paula'nın, annesinin nerede olduğu konusunda "kaçamak" davrandığını söyledi.

Polis memurları eve geldiklerinde, kapıya yapıştırılmış notta "Ruby arkadaşlarımızı ziyaret etmek için şehir dışına gitti. Paula" yazdığını gördü. .

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir polis memuru evden gelen çürük kokusunu ve kapılardaki naftalin paketlerini fark etti.

İçeride, deterjanlarda kullanılan bir kimyasal olan boraks ve amonyak kaplı bir sandalye buldular ama anneden hiçbir iz yoktu.

Paula sonunda 89 yaşındaki kadının cesedinin evde olduğunu itiraf etti.

Dava dilekçesine göre annesini sandalyede ölü olarak bulduğunu ve görevlilere haber verecek gücü kendisinde bulamadığını, ceset çürümeye başladıktan sonra yayılan kokudan dolayı kadını varile koyduğunu söyledi.

İddiaya göre Paula polis memurlarına, annesinin sosyal güvenlik ödenekleri ve yatırımlarıyla geçindiğini, maddi sebeplerin 89 yaşındaki kadının ölümünü polise bildirmemesinde etkili olduğunu belirtti.

Bergold, pazartesi günü hapishaneden gerçekleştirilen video bağlantısıyla, ceset saklama, ölümü bildirmeme ve kamu görevlisine engel olma suçlarından dolayı mahkemeye çıktı.

AP'den de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Miraç Eren Dereli

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU