Hazine ve Maliye Bakanlığı sigorta şirketi kurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk Reasürans AŞ'nin kuruluşunda tek hissedar olarak yer aldı

Fotoğraf: AA

Türk sigorta piyasasının reasürans faaliyetlerindeki kapasite ihtiyacını karşılamak amacı ile Türk Reasürans A.Ş. (Türk Re) kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ilk olarak Ağustos 2018’de gündeme getirdiği modelde sigorta şirketlerinin sigortalamakta güçlük çektiği ya da teminat vermek istemediği risklerin sigortalanması ihtiyacı gündeme gelmişti.

Doğal afet riskleri havuzunun yönetimi görevini üstlenecek olan Türk Reasürans AŞ’nin maliyet avantajı yaratması ve havuza yerli reasürans kapasitesi sağlaması planlanıyor.

Bununla birlikte “Ulusal Doğal Afet Modelleme” çalışmaları ile havuzun ek teminatlarla yapılandırılması ve en verimli şekilde kullanımı amaçlanıyor. Ayrıca Türk Reasürans AŞ’nin tarım sigortaları havuzu için yerli reasürans kapasitesinin arttırılmasına katkı sağlaması planlanıyor.

Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü Selva Eren, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejik hedeflerine ulaşması konusunda Türk Re olarak alacağımız sorumluluk ile sürdürülebilir ekonomik büyümeye ve sigorta sektörünün gelişimine katkı sağlayacağız. Türk Reasürans piyasası ihtiyaçları doğrultusunda kapasite artışı sağlayacak ve esnek reasürans çözümlerimiz ile sigorta sektörü paydaşlarının aradığı taze kan olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU