AFAD: Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmeyin

İstanbul'da bu gece deprem olacağına yönelik iddiaların ardından açıklama yapan AFAD, "Bir depremin gün ve saat verilerek önceden kestirilmesi mümkün değildir" açıklaması yaptı

Fotoğraf: AP

İstanbul'da hissedilen merkez üssü Silivri olan 5,8 şiddetindeki depremin ardından sosyal medya platformlarında bu gece bir deprem daha yaşanacağı iddiaları üzerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
(AFAD) açıklama yaptı.

AFAD'ın açıklamasında "WhatsApp gruplarındaki asılsız iddialara itibar edilmemesi ve resmi açıklamaların takip edilmesi istendi"

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir depremin gün ve saat verilerek önceden kestirilmesi günümüz teknolojik imkanlarıyla mümkün değildir. Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur.

Benzer bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, "Bazı ses kayıtları ile İstanbul’da panik ve korku yaratmayı amaçlayan kişilere lütfen itibar etmeyin. Söz konusu iddialar doğru değildir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU