Turkcell ve Türk Telekom: Mobil hatlardaki kesintiler yoğunluk sebebiyle yaşandı

İstanbul'da öğle saatlerinde yaşanan depremin ardından birçok kişi mobil hat şebekesinde kesilmeler yaşandı. Turkcell ve Türk Telekom, sorunun yoğunluktan kaynaklı olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AFP

İstanbul'da kent genelinde hissedilen ve merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 büyüklüğünde deprem sonrasında mobil hat şebekesinde kesintiler yaşandı.

Arama yapamayan birçok kişi, sosyal medyadan GSM sağlayıcılarına tepki gösterdi.

Türk Telekom ve Turkcell, deprem sebebiyle mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, şirketlerin sabit ses, geniş bant ve fiber altyapısında herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını duyurdu.

Turkcell’in sosyal medya hesabından duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet vermektedir. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.

Acil durumlarda yoğun arama trafiği nedeniyle GSM aramalarında kısa süreli kesintiler yaşanabilmektedir. Bu anlarda hangi operatörü kullanıyor olursanız olun internet üzerinden arama ve mesajlaşma sağlayan BiP ile kesintisiz iletişim sağlayabilirsiniz.

 

Benzer bir açıklama yayınlayan Türk Telekom ise şu ifadeleri kullandı:

Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU