AK Partili Tayyar: Hakyolcular Adalet Bakanlığı içerisinde ağırlık kazanıyor, kaygım var

Tayyar: Yargıda aksayan her problemi Adalet Bakanı’na ciro ederek bundan bir sonuç çıkarmak doğru değil

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, kamuda FETÖ’den boşalan yerlere talip olanlar olduğunu söylerken Adalet Bakanlığı içerisinde Hakyolcular grubunun ağırlık kazandığını söyledi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Tayyar, Adalet Bakanlığı ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

Hakyolcular Adalet Bakanlığı içerisinde biraz ağırlık kazanıyor. Hakyol ile ilgili de kaygım var. Geçmişte yargıda bu kadar adından söz ettiren bir yapı değildi.

Ben kendini gizlemeyi başarmış kripto FETÖ'cülerin yargıda varlığını sürdürmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Buna karşı devletin güçlü bir refleks göstererek o filtreyi iyi uygulaması lazım. Allah korusun ileride çok daha farklı problemler olabilir.

FETÖ denilen yapıyı çatı kuruluş gibi düşünün. Herkesin öncesinde bir aidiyeti var. Ama zaman içerisinde evrilip FETÖ içerisinde yer almışlar.

FETÖ 15 Temmuz’dan sonra her yönüyle deşifre olunca bunlar üst çatıyı terk ettiler ama bunlar öncesine dönerek varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Eski yapılarla aidiyet geliştirip varlıklarını sürdürmeye çalışanlara devletin dikkat etmesi lazım.

15 Temmuz'la beraber devletin bütün kurumları felç haline geldi. Devlet yeniden yapılanıyor. Devlet için iktidar mücadelesi de hortladı. Daha önce de Ergenekon zihniyeti orayı dolduruyordu. Şimdi boşalan yeri doldurmak isteyenler var. Bunlar bir tehdit mi diyeceksiniz. Sivil siyaseti boğan, darbeci zihniyeti temsil eden kendini nasıl tarif ederse etsin hepsi aynıdır. Sivil siyaset üzerinde vesayet oluşturuyorsa hiçbirinin bir farkı yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Adalet Bakanına ciro ederek sonuç çıkarmak doğru değil"

Geçmişte "Çok ciddi bir FETÖ borsası var. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar" sözleriyle gündem olan Tayyar, şunları söyledi:

Adalet Bakanı benim beraber siyaset yaptığım bir arkadaşımız. İyi bir hukukumuz var. Ben FETÖ borsasını gündeme getirdiğimde bunu Gaziantep'te yerel bir çekişmeymiş gibi gündeme getirmeye çalışanlar da oldu. Yargıda aksayan her problemi Adalet Bakanı’na ciro ederek bundan bir sonuç çıkarmak doğru değil.

Gül’ün “Maklubeye kaşık sallayanlar…” sözü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkmasınlar” sözleri hakkında da konuşan Tayyar, şunları söyledi:

Geçmişte FETÖ ile bir vesileyle ilişki kurmuş kadroların bugün bir FETÖ ile mücadelede ders vermesi doğru değildir diyor. Ben tespitinde yanlış bir şey görmüyorum. Ben sadece isimler konusunda tahminde bulunurum. 

Gül’ün bir grup tarafından hedef tahtasına oturtulduğu yorumu üzerine Tayyar şunları söyledi:

Böyle niyette olanlar muhtemel vardır. Oysaki ben bir buçuk yıl önce bunu dile getirdiğimde belli çevreler bu konuyu gündeme getirince beni suçladılar. Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanını yıpratmaya çalıştığım şeklinde eleştirildim. Ben sadece yanlış işlerin ayıklanması istiyordum. Bizi hedef tahtasına koydular, yıpratıcı açıklama yapıyoruz diye. Peki ne oldu da bir anda dün beni suçlayanlar beni gündeme getirip Adalet Bakanı üzerinden siyasi fatura çıkardılar?

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU