Karar yazarı Albayrak ‘yeni partiler’i yazdı: Muhafazakâr taban ilkelerinden uzaklaşan AK Parti’ye mahkûm edilemez

Hakan Albayrak: Türkiye AK Parti – CHP diyalektiğine mahkûm edilemez

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan’ın kuracakları partileri köşesine taşıdı. Albayrak, AK Parti’nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını belirtirken Türkiye’deki muhafazakâr seçmenin iktidara mahkûm edilemeyeceğini belirterek yeni partileri işaret etti.

Albayrak, “Davutoğlu ve Babacan niye ayrı” başlıklı yazısında kamuoyuna açıklayan iki anketi paylaştı:

Ciddi bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından son üç ayda yapılan ve müşteriye mahsus olduğu için sonuçları kamuoyuna açıklanmayan iki ayrı ankette “Davutoğlu’nun kuracağı partiye oy vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna olumlu cevap verenlerin ortalaması yüzde 8'in üzerinde imiş; öyleyse bu yol bereketli bir yol olacağa benziyor. Daha ortada parti yokken yüzde 8-9… İşittiğimize göre söz konusu anketlerde “Babacan’ın kuracağı partiye” destek de bu bakımdan hiç azımsanacak gibi değil; yüzde 6-7 civarında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siyasette alternatifsizliğin çürüme getireceğini vurgulayan Albayrak, iktidara eleştiriler yöneltti:

Muhafazakâr taban, bidayetteki ilkelerinden uzaklaşan AK Parti’ye mahkûm edilemez.

Türkiye de AK Parti – CHP diyalektiğine mahkûm edilemez.

Bir taraftan Davutoğlu ve arkadaşlarının yeni partisi, öbür taraftan Babacan ve arkadaşlarının yeni partisi, siyasete yeni bir soluk getirerek bizi bu kısırlıktan kurtarmaya aday.

Beraber olsalar belki solukları daha kuvvetli olur, ama belki de ayrı olunca daha geniş bir potansiyele hitap edecekler; dediğimiz gibi, hayırlısı…

Her halükârda hoş gelip sefa getiriyorlar.

AK Parti’de ısrar edenlerimiz de konuya böyle yaklaşmalı, ‘Umulur ki bu yeni partilerin tazyikiyle AK Parti kendine çekidüzen verir. Olmadı mı? Bari iktidar değişikliği kaçınılmaz hale geldiğinde bizim içimizden çıkmış alternatif adayları bulunsun’ demeli.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU