Dilipak: Servet ve iktidar Müslümanları bozdu

Akit yazarı: Birçok Müslüman görünümlü kişi, aslında bugün Müslümanların yüzkarası

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, iktidar ve paranın Türkiye’deki Müslümanları “bozduğunu” söylerken "Birçok Müslüman görünümlü kişi, aslında bugün Müslümanların yüzkarası ve insanlar onlara bakıp Müslümanlıktan soğuyorlar” dedi.

Dilipak, "CHP’nin İslam’la yüzleşmesi” başlıklı köşe yazısında şunları yazdı:

Servet ve iktidar Müslümanları bozdu. Müslümanım diyenlerin serveti ve gücü, aklının ve imanının önüne geçince çok büyük bir savrulma yaşandı ve inandıkları gibi yaşamayı bırakıp, yaşadıkları gibi inanmaya, iktidar ve servete ulaşmak için birbirleri ile yıkıcı bir rekabete giriştiler.

Birçok Müslüman görünümlü kişi, aslında bugün Müslümanların yüzkarası ve insanlar onlara bakıp Müslümanlıktan soğuyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Müslüman görünümlü bu fasıklar topluluğu, tövbe etmek, günahlarından sıyrılmak yerine, karşısındakilerin geçmişteki yanlışlarını, düşmanlıklarını hatırlatarak, insanlara ölümü gösterip onları hastalığa razı etmeye, onların kendilerinden çok daha kötü oldukları için kendilerinden razı olunması gerektiğini iknaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanan Dilipak, şöyle devam etti:

Oysa fırsat buldukları ölçüde bu insanlar her gün biraz daha fazla onlara benziyorlar ve çıkarlarını tehlikede gördüklerinde onlar gibi tepki veriyorlar.

İşin ilginç yanı, dün laikçi dayatmaya karşı direniş başörtülü kadın üzerinden veriliyordu, bugün de sekülerleşme mücadelesi İstanbul Sözleşmesi ve cinsiyet tartışması üzerinden başörtülü kadın tarafından veriliyor. Cumartesi Anneleri, çocukları dağa kaçırılan çocukların anneleri, kadın sağda da solda da giderek daha fazla siyasi bir nesneye dönüşüyor.

Ve bu süreçte her şey nesneleşmesi yanında meta’ya dönüştürülüyor, polemik konusu yapılıyor. Din, siyaset, tarih, sağlık her şey magazinleştiriliyor.

Muhafazakâr medyaya da eleştiriler yönelten Dilipak, yazısını şöyle sonlandırdı:

Halimiz bu. Şenocak, kadın bedenini cinsel meta olarak kullanan medyadan söz ediyordu geçen gün. Sahi onlar kim. Kim kimlere benzemeye başladı. Neyse durum ortada. Ben birçok medya organı arasındaki farkı farkedemiyorum adeta bu konu ile ilgili olarak. Selam ve dua ile. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU