Ahmet Taşgetiren: “Biz basbayağı eski CHP’yiz” demek mi istedi Ekrem Bey?

Karar yazarı: İmamoğlu olumsuz uygulamaları tebessümler arkasında saklayabileceğini düşünüyor

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2019-2020 sezonunun repertuvarı geçen günlerde açıklandı. Repertuvarda Mustafa Kutlu'nun 'Mavi Kuş', Necip Fazıl Kısakürek'in 'Reis Bey' ve İskender Pala'nın 'Aşk Bir Zamanlar’ oyunları yer almadı.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren de konuyu “İmamoğlu Reis Bey’i izlemeye gitseydi” başlıklı köşe yazısına taşıdı.

İmamoğlu için “Biz basbayağı eski CHP’yiz” demek mi istedi Ekrem Bey? “Rol bitti, gerçek başladı” mı demek istedi? diyen Taşgetiren, şöyle devam etti:

Ekrem Bey’e soruluyor, o da cevaplıyor hiç şüphesiz, cevaplarının kıvraklığına diyecek yok, stüdyodakiler ikna oluyor mu bilmiyorum ama, onu Necip Fazıl üzerinden okuyanlar cevapları sahici – inandırıcı - hatta samimi bulmuyorlar.

Buradaki samimiyet noksanlığı, İSMEK’teki tavrı da, işçi çıkarım – alım işlemlerini de samimiyet sorgulamasına götürüyor.

Şöyle bir algı: İmamoğlu olumsuz uygulamaları tebessümler arkasında saklayabileceğini düşünüyor.

Böyle bir davranış, zaten “kuşku” boyutu açık bir süreçte “samimiyet sorgulaması”nı gündemde tutuyor.

"İSMEK ihaleleriyle ilgili bir sorun varsa, onun çözümlenmesi ayrı, ihalenin İSMEK’in CHP’lileştirilmesi için bahane olarak kullanılması ayrı” diyen Karar yazarı, şunları söyledi:

Toplum bunu fark eder, hisseder ve notunu verir. İSMEK, yüzbinlerce insana özellikle kadınlara dokunan bir alan. Orada sergilenecek bir politizasyon, kısa sürede toplum katmanlarında dolaşıma girer ve CHP’yi kendi kolonisine rücu ettirir. 

İlginç bir dönem yaşıyoruz. Merkezi iktidar Ak Parti’de (Cumhur İttifakı’nda), yerel iktidar, en azından sembol büyük şehirler planında CHP’de (Millet İttifakı’nda.) Merkezde CHP muhalefette, Yerel’de Ak Parti. Dolayısıyla herkes aynı zamanda samimiyet sınavında. 2023’e adım adım ilerlerken millet de seyrediyor.

Bence meydandaki herkes samimiyeti uzun süre koruyabilme sınavından geçiyor.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU