HDP’li 5 vekil İzmir’de oturma eylemine başladı

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarına karşı 5 HDP’li vekil, İzmir’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eyleme başladı

Oturma eylemine başlayan HDP'li vekiller, 'Adalet için Demokrasi' pankartı açtı / Fotoğraf: HDPİzmir

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını ardında HDP tarafından bu illerde başlatılan ‘Demokrasi Nöbeti’ eylemleri İzmir’de de başladı.

HDP MYK, oturma eylemlerinin İstanbul ve İzmir’de yapılmasına karar vermişti.

İzmir Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önüne gelen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Iğdır Milletvekili Habip Eksik, İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü basın açıklaması yaptı.

 

Vekiller ‘Adalet için Demokrasi’ pankartını önlerine serip otururken, güvenlik güçlerince çevrede önlemler alındı. TOMA’lar eylemin olduğu noktada hazır bekletildi.

Burada açıklama yapan Musa Piroğlu, “İstanbul’da seçimleri kaybetmenin öfkesini Diyarbakır’da, Van’da Mardin’de çıkarmak istiyorlar.  Biz, bunlara karşı gelmek için buradayız” dedi.

Muş Milletvekili Şevin Coşkun ise, “Kayyumcu, talancı zihniyet, tıpkı sömürgeci valilikleri andırıyor. İngilizler nasıl sömürgesi olan Hindistan gibi ülkelere valilikler atadıysa, Amed, Mardin ve Van’da da aynı şey yaşanıyor” açıklamasında bulundu.

İzmir Barosundan bir heyet, oturma eyleminden birkaç saat sonra bölgeye gelerek HDP’li vekilleri ziyaret etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU