Brexit tartışmalarına katılan Trump, Johnson’ın planının engellenmesinin “korkunç” olacağını söyledi

Başkan Trump ve Başbakan Johnson uzun zamandır İngiltere’nin AB’den ayrılmasını destekliyor

Trump, New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Johnson’la bir araya geldi (AFP)

ABD Başkanı Donald Trump, Boris Johnson’ın Brexit planının engellenmesinin “korkunç” olacağını söyledi. Trump bu yorumu Britanya yüksek mahkemesinin başbakan aleyhine aldığı tarihi kararın ardından birkaç saat sonra yaptı.

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında Johnson’la bir araya gelen Trump, Johnson’ın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararlılığını desteklediğini söyledi. 

Trump, “Bu işi yapmak zorundalar yoksa başka bir şekilde yapmak korkunç olacak. (...) Başka bir seçeneğin olduğunu düşünmüyorum… Sanırım bunu yapacaklar” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson’a da Yüksek Mahkeme’nin parlamentoyu askıya almasının yanlış olduğuna ilişkin kararına dair tepkisi soruldu. 

Johnson, “Daha önce de söylediğim gibi, ülkemizdeki yargıya saygı duyduğumuzu açıkça ifade edelim; mahkemeye saygı duyuyoruz. Neden böyle karar verdiklerine içtenlikle katılmıyorum. Kraliçe’nin konuşmasıyla devam etmenin kesinlikle doğru olduğuna inanıyorum. (…) Bu 400 yıldan beri Kraliçe’nin Konuşması olmadan geçirdiğimiz en uzun dönem. Açıkçası Brexit’e gitmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bir süre önce BM Genel Kurulu’na hitap eden Trump, Tahran’ı daha fazla yalnızlaştırmada diğer dünya liderlerinin kendilerinin yanında yer almasını istedi. 

Trump dünya liderlerini nükleer programından vazgeçirme ve Ortadoğu’yu karıştıran saldırılarını durdurma amacıyla İran’a baskı kurmak için ekonomik yaptırımlar kullanmaya zorladı.

ABD Başkanı, “İran sadece terörizmi destekleyen dünyanın en büyük ülkesi değil aynı zamanda İran’ın liderleri de hem Yemen’de hem de Suriye’deki trajik savaşları körüklüyor. İran’a karşı harekete geçmek tüm ülkelerin görevi. Hiçbir sorumlu ülke İran’ın kana susamışlığını desteklememeli” ifadesini kullandı.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU