Kurtulmuş: Türkiye IMF defterini kapatıp kenara attı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son dönemde gündemden düşmeyen IMF tartışmaları ile ilgili "Türkiye ekonomik bağımsızlığı yolunda ilerliyor" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin IMF'den borç alacağı tartışmaları ile ilgili konuştu.

Türkiye'nin IMF defterini kapattığını söyleyen Kurtulmuş, "Ekonomik bağımsızlık yolunda ilerliyoruz" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileriyle yaptığı görüşme ile ilgili İYİ Parti Milletvekili ve Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF heyeti ile yaptıkları toplantının gizli olmadığını, heyetin kendilerini davet ettiğini ve toplantıda Türk Lirası’nın durumunun gündeme geldiğini söylemişti.

Son günlerde gündeme gelen CHP ve İYİ Partili iki ismin IMF ile görüşmesi ile ilgili Kurtulmuş şu değerlendirmeyi yaptı: 

IMF heyeti ile muhalefet partilerinin görüşmesi meselesi. IMF sadece ekonomik konularda tavsiyelerde bulunan bir kuruluş değildir aslında küresel finans kapitalizmin önemli siyasal kurumlarından birisidir. Birileri istese de istemese de Türkiye bir daha IMF'nin kapısına muhtaç kalmayacaktır. Türkiye IMF defterini kapatmış, kenara atmıştır. Kimse IMF heyetleriyle gizli kapaklı görüşmeler yapmaya kalkmasın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye istikamete girmiştir"

Kurtulmuş, ''Türkiye çok çetin meydan okumalarla karşı karşıya. Türkiye her türlü meydan okumaya karşı hazırlıklıdır. Çok çetin bir döneme girdiğimizi biliyoruz. Terörün sona erdirilmesi için kararlılığımız ortadadır. Zaman zaman gördük geçen hafta Ankara'da İran Rusya Türkiye'nin ortak Astana sürecinin 5. toplantısı yapıldı. Türkiye yoluna devam ediyor. Türkiye'nin bir tane ekseni vardır o da kendi milli eksenidir. Türkiye artık bir istikamete girmiştir. Suriye'deki kararlılığımız Türkiye'nin bir konudaki kararlılığını ortaya koyuyor. Türkiye tam bağımsız Türkiye olma istikametinde yoluna devam ediyor, her türlü meydan okumayı göze alıyor" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU