Fehmi Koru: Kılıçdaroğlu her sorulana ne kadar saçma olursa olsun cevap veriyor

Koru: Kim bugünden dört yıl sonrasıyla ilgili soruya cevap verebilir ki?

Fotoğraf: AA

Gazeteci yazarı Fehmi Koru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Abdullah Gül’ü 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceğine yönelik iddialara verdiği cevabı köşe yazısına taşıdı.

Koru, kişisel bloğunda yazdığı yazıda “Bu konu bugün gerçekten belli bir çevrenin gündeminde; yeni oluşumlar dışındaki bir çevrenin… ‘2023’te mi, yoksa daha uygun bir tarihte mi seçime gidelim?’ sorusu eşliğinde fikir jimnastiği yapıldığı belli. Bugünden isimler üzerinden bir kamuoyu oluşturma çabasını sezmemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

2023’te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı için “Abdullah Gül mü? Ekrem İmamoğlu mu? Muharrem İnce mi?” sorularının bu kesme ait olduğunu söyleyen Koru, yazısına şöyle devam etti:

İki CHP’li ismin arasına farklı bir ismin katılarak konunun bugünden tartışma gündemine sokulmasının başka anlamı yok. Tabii bu arada yeni oluşum ile CHP arasında bu soruyla bir bağ kurulması da kurulacak partiye ilgi duyabilecekleri uyarma göreviyle ilgili. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti ile MHP’nin 4 yıl boyunca ittifaklarını sürdürüp sürdüremeyeceğini soran Koru, bu süre zarfında düşünülecek esas konuyu şöyle anlattı:

AK Parti’nin tabanından MHP ile birlikte hareket etmeye tepkiler geldiği görülüyor. Bu sebeple AK Parti’de “Acaba MHP yerine İYİ Parti mi bize daha uygun ortak?” sorusu üzerinde durulduğunun işaretleri alınıyor. AK Parti’de sözü daha da geçerli olanların ise, “Acaba İYİ Parti MHP’li ittifaka girer mi, MHP böyle geniş bir ittifakı kabul eder mi?” diye düşündüğü anlaşılıyor.

“Cumhur İttifakı’nın gidilecek seçimde istediği sonucu alabilmesi her geçen gün zorlaşıyor çünkü” yorumunu yapan Koru, yazısını şöyle sonlandırdı:

Hiç belli olmaz; yeni oluşum partileşir ve halktan ciddi destek bulursa, ittifaklar denklemi daha başka biçimde de değişebilir. Ben de bu konularda birilerinden cevap vermesini bekleyeceğim, ama kim bugünden dört yıl sonrasıyla ilgili soruya cevap verebilir ki? Yoksa ben de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na mı sorsam? O her sorulana, ne kadar saçma olursa olsun, cevap veriyor da ondan.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU