İnce'den adaylık mesajı: Bu iş yarım kalmamalı, umutsuz kitlelere umut verdim

CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi adayı Muharrem İnce, Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP'nin 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2023'de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olduğunu bir kez daha yineledi. 

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'ye konuşan İnce, umutsuz kitlelere umut verdiğini söyledi. 

Selvi'nin CHP'de Cumhurbaşkanlığı Hesapları" başlıklı köşe yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerinden sonra Muharrem İnce’yle tekrar konuştum. İnce, “Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, partimi zora sokacak hiçbir şey yapmam” diye söze başladı. 2023’e dört yıl varken, neden şimdiden adaylığını gündeme getirdiğini sordum. “Seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın ‘Hak yerini bulacak’ diye bir sloganı vardı. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında, Erdoğan’ın seçimle gidebileceğini gösterdim. Umutsuz kitlelere umut verdim. 31 Mart’ta da bu işin başarılacağı ortaya çıktı. Ben de ‘Yarım kalanı tamamlayalım, hak yerini bulsun’ diyorum. ‘Başlattığım işi tamamlamak üzere buradayım’ diyorum” diye konuştu. Peki o gün gelir de CHP başka bir isme karar verir, Muharrem İnce’yi aday göstermezse ne yapacak? “O aday ben olmalıyım” dedi Muharrem İnce ama arkasından ekledi: “Partimi zora sokacak bir şey yapmam.” İşte sözleri: “Partim başka yönde karar verirse, öncelikle her şeyden önce ben partiliyim. Ama ben Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Bu iş yarım kalsın istemiyorum. Ama takdir milletvekillerinin ve takdir Sayın Genel Başkan’ın. ‘Bu isim ben olayım’ diyorum ama partimi zora sokmam.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı tartışmasının şimdiden başlamasının doğru bulmadığı görüşüne de yer verdi:

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı tartışmasının şimdiden başlamasını doğru bulmadığını belirtti. “Asla doğru bulmuyorum. Bugünden Cumhurbaşkanlığı’nı tartışmak doğru değil” dedi. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kimseye söz vermediğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun 2023’e Abdullah Gül’e ortak Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde söz verdiği iddialarını gündeme taşımıştım. Kılıçdaroğlu, “Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil” diye konuştu.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

 

Independent Türkçe, Hürriyet gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU